ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

13:56 - 23 Σεπ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) ανακοίνωσε και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου το πρωί της Τρίτης δίνει συνέντευξη Τύπου στην ΚΕΔΕ και κοινοποίησε τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του, συνοδευόμενη από υπογραφές στήριξης δεκάδων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στη διακήρυξή του, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι στόχος είναι η «βελτίωση και αναβάθμιση της θεσμικής και οικονομικής θέσης των δήμων της χώρας [...] προτάσσοντας την ενότητα και τον κοινό βηματισμό του συνόλου του αυτοδιοικητικού χώρου [...] αρθρώνοντας καθαρό, αδέσμευτο και ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό λόγο» και «διεκδικώντας μαχητικά ό,τι ανήκει και ό,τι αξίζει στην αυτοδιοίκηση, στους δήμους και στις τοπικές μας κοινωνίες [...] επιδιώκοντας καλόπιστα τη συνεργασία με την κεντρική εξουσία, αλλά και μη διστάζοντας να αντιπαρατεθούμε μ' αυτήν, όταν οι ασκούμενες πολιτικές έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον της αυτοδιοίκησης και το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών».

Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΕΔΕ έθεσε σήμερα και ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.