ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Αθηναίων: 75η επέτειος απελευθέρωσης από τους ναζί

12:08 - 11 Οκτ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Δήμος Αθηναίων: 75η επέτειος απελευθέρωσης από τους ναζί
Εκδηλώσεις με αφορμή την 75η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα στις 12 Οκτωβρίου διοργανώνει αύριο Σάββατο ο Δήμος Αθηναίων. Η συγκεκριμένη επέτειος, ιδιαιτέρως σημαντική για την ιστορία της Αθήνας έχει καθιερωθεί ως δημοτική εορτή, ώστε να συντηρείται σε όλους και όλες άσβεστη η ιστορική μνήμη και να καλλιεργείται η ιστορική συνείδηση για τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά των κατακτητών.

Αναλυτικά, στις 11 το πρωί τελείται η επετειακή έπαρση της ελληνικής σημαίας από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στον βράχο της Ακρόπολης. Ακολουθεί η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 7 το απόγευμα, το Ιστορικό Αρχείο Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί εκδήλωση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - Μέγαρο Παλαιάς Βουλής με ομιλητή τον αντιδήμαρχο Ελευθέριο Γ. Σκιαδά με θέμα: «Ο Εορτασμός και η Σημαία της Απελευθέρωσης».

Συμμετέχουν η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου «Μανώλης Καλομοίρης» και τα Μέλη της Ακαδημαϊκής Χορωδίας Νέων Αθηνών. Διευθύνει ο Σπύρος Κλάψης και στο πιάνο θα συνοδεύει η Σοφία Μοσχογιάννη.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη»,  που συνδιοργανώνουν - για πέμπτη συνεχή χρονιά- ο Δήμος Αθηναίων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Περιφέρεια Αττικής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.