ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έργα για βελτίωση συνθηκών οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Αττικής

17:20 - 25 Οκτ 2019 | Αυτοδιοίκηση
Έργα για βελτίωση συνθηκών οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Αττικής
Εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, με διαγραμμίσεις και τοποθέτηση πινακίδων, στις λεωφόρους Λαυρίου, Κηφισίας και στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησε η περιφέρεια Αττικής.

Τα έργα εκτελούνται στο πλαίσιο έργου συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, το οποίο δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της περιφέρειας και χρηματοδοτήθηκε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αντικείμενό του είναι η συντήρηση και βελτίωση της οριζόντιας (διαγράμμιση) και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης στο οδικό δίκτυο ευθύνης της περιφέρειας, με προτεραιότητα βασικούς οδικούς άξονες όπως οι Λ. Λαυρίου, Λ. Κηφισίας, Λ. Αμαλίας, Πλατεία Συντάγματος, Λ. Κηφισού, Λ. Ποσειδώνος.

Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων ή και δυστυχημάτων σε διερχόμενα οχήματα και πεζούς.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε πως «για την περιφέρεια Αττικής η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινήσαμε τις απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων και τοποθέτησης πινακίδων από βασικές οδικές αρτηρίες και θα συνεχίσουμε με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου, που είναι στην αρμοδιότητά μας. Ζητούμενο μας είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δε θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.