ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εφαρμογή το σχέδιο Μπακογιάννη για ασφαλή και καθαρή Αθήνα

10:42 - 14 Νοε 2019 | Αυτοδιοίκηση
Σε εφαρμογή το σχέδιο Μπακογιάννη για ασφαλή και καθαρή Αθήνα
Ασφάλεια, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, καθώς και μία νέα πλατεία Ομονοίας περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αθήνα του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος υποστήριξε ότι «πρέπει να αλλάξουμε, όχι δεκαετία, αλλά αιώνα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπακογιάννης προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα διατεθούν 40 εκατ. ευρώ για έργα στα πεζοδρόμια της πόλης και 42 εκατ. ευρώ για ασφαλτόστρωση μέσω δημοπρασιών.  Παράλληλα, θα τοποθετηθούν τουλάχιστον 150 αισθητήρες σε διαβάσεις αναπήρων, ώστε εάν σταθμεύουν εκεί αυτοκίνητα, θα καλείται αυτόματα η δημοτική αστυνομία.

Όσον αφορά την πλατεία Ομονοίας σημείωσε ότι θα αποδοθεί στους πολίτες λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοινώνοντας ριζική αλλαγή του σχεδίου. «Θα μας γυρίζει πίσω μνήμες που έχουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά χωρίς να κάνει περισσότερες διευκρίνισες.

«Η Ομόνοια είναι τοπόσημο, ξαναζωντανεύει και πρέπει να τρέξουμε» επισήμανε, σχολιάζοντας ότι η καθαριότητα δεν θα αλλάξει μόνο με την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες θα ανοίξουν τουλάχιστον 10 ξενοδοχεία στην περιοχή της Ομόνοιας, με πάνω από 2.000 δωμάτια.

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια ασφάλεια μίλησε για συντονισμένη αντεγκληματική πολιτική, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει αναλάβει το σκέλος της καταστολής και το Δήμο την πρόληψη. «Στόχος είναι να έχουμε μια πόλη ελεύθερη. Έχουν εκκενωθεί ήδη 10 καταλήψεις, επιτέλους, δεν πήγαινε άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κομμάτι από Ομόνοια και πέρα ήταν μαύρη τρύπα… Τώρα υπάρχει αστυνόμευση. Ερχόμαστε να ξεριζώσουμε φαινόμενα που έχουν δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια» επισήμανε.

Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμός συνυπάρχουν με την ασφάλεια. Όπως διευκρίνισε, γίνονται συντονισμένες επιχειρήσεις σε 2 -3 πλατείες κάθε εβδομάδα τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια του δήμου. Έργα θα γίνουν επίσης σε Εθνικό Κήπο και Λυκαβηττό.

Για δε το Πεδίον του Άρεως σημείωσε ότι έχει ζητήσει από τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη να το αποδώσει στον Δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε επίσης την πρόσληψη 300 νέων εργαζομένων και την προμήθεια νέου εξοπλισμού, όπως 14 μηχανήματα, πιεστικά πλυστικά για να καθαρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες, συμπληρώνοντας ότι πλένονται για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρονιά οι κάδοι.  «Σε ένα με ενάμιση μήνα οι εργαζόμενοι αποκτούν στολές για την ασφάλεια και την υγεία τους όχι τόσο για την εμφάνισή τους» εξήγησε.

«Καθαρίσαμε 18.000 φρεάτια πριν τη βροχή και 1.000 επισκευάζονται και γι’ αυτό δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα στην πόλη από την κακοκαιρία» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.