ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατούλης: Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια

12:29 - 19 Ιαν 2020 | Αυτοδιοίκηση
Πατούλης: Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια
Στις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να πραγματοποιηθεί ο στόχος του να δοθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων της αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», επισημαίνει ότι «η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια» και παρουσιάζει οκτώ συγκεκριμένες δράσεις που θα υλοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2020, έτος το οποίο έχει κηρυχθεί από την Περιφέρεια Αττικής ως έτος Ανακύκλωσης.

Μεταξύ αυτών είναι η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, η προμήθεια 10.000 καφέ κάδων και 66 απορριμματοφόρων, η ίδρυση Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης και η λειτουργία Help Desk στον ΕΔΣΝΑ, η προώθηση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, η δημιουργία 1.000 σημείων ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία (Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Αθλητικούς Χώρους, Εκκλησίες) και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αττικής προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Πρωθυπουργού να προτείνει την κα Α. Σακελλαροπούλου ως επόμενη Προέδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι είναι «μια πρόταση πρόκληση, ευθύνης και συναίνεσης, προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.