ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι δηλώνει ο Μπακογιάννης για το...επόμενο βήμα στο Μεγάλο Περίπατο

10:53 - 12 Οκτ 2021 | Αυτοδιοίκηση
Τι δηλώνει ο Μπακογιάννης για το...επόμενο βήμα στο Μεγάλο Περίπατο
Για τον Μεγάλο Περίπατο των Αθηνών, τις προετοιμασίες που έχουν γίνει ώστε η Αθήνα να είναι «όσο πιο έτοιμη γίνεται» για να υποδεχτεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει αλλά και για τη μεγάλη κίνηση στους δρόμους, μίλησε μεταξύ άλλων την Τρίτη (12/10) στο Mega ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αναφορικά με τις προετοιμασίες που έχουν γίνει στην πρωτεύουσαν προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο MEGA σημείωσε ότι είμαστε, «όσο πιο έτοιμοι μπορούσαμε να είμαστε». «Έχουμε καθαρίσει όλα τα φρεάτια και οι υπηρεσίες του δήμου είναι όλες στους δρόμους.

«Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς» δήλωσε και τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη αντιπλημμυρικά έργα στον Λυκαβηττό και στον Εθνικό Κήπο, ενώ τόνισε ότι το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στις γειτονιές της πόλης.

Για τον Μεγάλο Περίπατο ο δήμαρχος σημείωσε ότι περνά στην τελική του φάση σημειώνοντας πως «αυτό είχε σχεδιαστεί από την πρώτη στιγμή». «Έχει ξεκινήσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα», είπε, και τόνισε ότι τα έργα στην Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του χρόνου. «Θα κρατήσει τις ίδιες λωρίδες που έχει αυτή τη στιγμή και δουλεύουν μία χαρά παρόλο που θα φύγουν οι ζαρντινιλερες. Τα πεζοδρόμια θα διαπλατυνθούν και θα τοποθετυηούν εκεί τα δέντρα». Παράλληξλα τόνισε ότι στα πεζοδρόμια θα υπάρχει μία ροή για τους πεζούς και μία για ποδήλατα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, η Πανεπιστημίου αλλάζει και πλέον θα έχουν καλύτερη πρόσβαση Άτομα με ειδικές Ανάγκες και θα μπουν 82 νέα μεγάλα πλατάνια. «Είχαμε φοίνικες τους οποίους θα μεταφέρουμε στις γειτονιές της πόλης», τόνισε και σημείωσε ότι εξοπλισμός του Μεγάλου Περιπάτου θα μεταφερθεί σε συνοικίες της Αθήνας.

Συνολικά, η Πανεπιστημίου θα μετράει 160 με 170 δέντρα. «Σκοπός μας δεν είναι να ξεριζώσουμε δέντρα αλλά να προσθέσουμε», είπε. Ο δήμαρχος Αθηναίων έξήγησε ότι επελέγησαν πλατάνια: πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. «Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ό,τι χειρότερο για το νερό».

Επιπλέον, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα ξενοδοχεία, όπου μπροστά θα υπάρχουν εσοχές για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για όλα τα ξενοδοχεία της πόλης. Επίσης, θα υπάρχει νέος φορέας για να λυθεί το κυκλοφοριακό της Αθήνας. «Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για το πολυσυζητημένο άγαλμα από μπρούτζο της Μαρίας Κάλλας που τοποθετήθηκε στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια. Ο κ. Μπακογιάννης υπερασπίστηκε το άγαλμα αυτό.

«Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμά τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από την γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρίας Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για του τουρίστες στην Ελλάδα», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Για την έλλειψη πάρκινγκ στην Αθήνα σημείωσε ότι «όλοι θέλουμε να βολευόμαστε αλλά άμα θέλουμε να συνυπάρχουμε πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».

Τέλος, για το κυκλοφοριακό σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση αυτοκινήτων επειδή ο κόσμος φοβάται λόγω κορονοϊού να μπει στα ΜΜΜ, επειδή έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέα  οχήματα στους δρόμους αλλά και επειδή υπάρχει συσχέτιση της οικονομικής ανάπτυξης με την κυκλοφορία. «Πρέπει επιτέλους να υπάρχει ένας νέος φορέας υπεύθυνος για την κίνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:54 - 12 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.