ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Αθηναίων: Κυριακή καθαριότητας-απολύμανσης στον Άγιο Παντελεήμονα

13:48 - 07 Νοε 2021 | Αυτοδιοίκηση
Δήμος Αθηναίων: Κυριακή καθαριότητας-απολύμανσης στον Άγιο Παντελεήμονα
Τα προηγούμενα χρόνια, η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα είχε μετατραπεί σε μια «σκοτεινή» γειτονιά που συνήθως «πρωταγωνιστούσε» σε αρνητικές ειδήσεις.

Ο ανύπαρκτος φωτισμός, η έλλειψη καθαριότητας στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αλλά και οι παρατημένες στη μοίρα τους πλατείες συνέθεταν μια εικόνα εγκατάλειψης, που δεν άρμοζε καθόλου στο ιστορικό παρελθόν αυτής της γειτονιάς.

Σήμερα, η εικόνα της περιοχής «καθρεφτίζει» τον νέο τρόπο που φροντίζεται η Αθήνα. Η νέα στρατηγική που ακολουθείται προβλέπει καθημερινές δράσεις καθαριότητας, αποκατάσταση του φωτισμού, τακτική περιποίηση του πρασίνου και φυσικά τις θεσμοθετημένες πλέον «Κυριακές Καθαριότητας», την -μεγαλύτερης κλίμακας- συντονισμένη επιχείρηση καθαριότητας, στην οποία παίρνει μέρος μία πλήρως στελεχωμένη ομάδα των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.  

Μια τέτοια, μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/11) στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν με καυτό νερό και σαπούνι την εμβληματική πλατεία της περιοχής μαζί με τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ στη συνέχεια «σάρωσαν» μικρούς και μεγάλους δρόμους, πεζοδρόμια αλλά και πεζόδρομους, παραδίδοντάς την καθαρότερη στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τα σύγχρονα πλυστικά πολυμηχανήματα σάρωθρα, υδροφόρες και πλυστικά που έχει στη διάθεση της η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, καθώς και περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι της καθαριότητας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.