ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτοί έως το τέλος της κακοκαιρίας θερμαινόμενοι χώροι

14:26 - 12 Ιαν 2022 | Αυτοδιοίκηση
Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτοί έως το τέλος της κακοκαιρίας θερμαινόμενοι χώροι
Ανοιχτοί παραμένουν από τις 20.00 το βράδυ της Τρίτης, οι θερμαινόμενοι χώροι της Λέσχης Φιλίας Πανόρμου και το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να φιλοξενήσουν όσους αστέγους αναζητήσουν έναν ζεστό χώρο για να προστατευθούν από το κρύο.

Ήδη από χθες το βράδυ, στις δύο δομές, έχουν απευθυνθεί 11 άστεγοι συμπολίτες μας.

Παράλληλα, οι ομάδες street work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης, συνδράμοντας τον άστεγο πληθυσμό της Αθήνας με κουβέρτες, μπουφάν, ρούχα, ζεστά ροφήματα, φαγητό και νοσηλευτική φροντίδα, ενώ ενημερώνουν και για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους του Δήμου Αθηναίων.

Τα κλιμάκια, που αποτελούνται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και έναν νοσηλευτή, λειτουργούν σε δύο βάρδιες από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και σε μία βάρδια μέσα στη νύχτα.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 3 και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν όλο το 24ωρο, αφότου υποβληθούν σε rapid test.

Η Λέσχη Φιλίας της Πανόρμου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βαθέος 25 και σε αυτήν οι άστεγοι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν κουβέρτες και ό,τι επιπλέον χρειαστούν για την προστασία τους. (Τηλ. επικοινωνίας: 210 – 6459890).

98708709

Και οι δύο δομές του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν ανοιχτές για όσο διαρκεί η κακοκαιρία.

Σε 24ωρη λειτουργία έχει τεθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α (210-5246515), προκειμένου οι πολίτες να καλούν και να ενημερώνουν σε ποια σημεία της πόλης υπάρχουν άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Για τον ίδιο σκοπό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595, καθώς και το τηλ. 210-5277000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.