ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε (νωρίς) η επίρριψη ευθυνών για το κλείσιμο της εθνικής

11:15 - 24 Ιαν 2022 | Αυτοδιοίκηση
Ξεκίνησε (νωρίς) η επίρριψη ευθυνών για το κλείσιμο της εθνικής
Από νωρίς ξεκίνησε το... γαϊτανάκι των ευθυνών για τα προβλήματα με την κακοκαιρία.

Η Εθνική Οδός στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έκλεισε από νωρίς για τα βαρέα οχήματα, ενώ τα ΙΧ κινούνταν μόνο με αλυσίδες και μάλιστα με ιδιαίτερη δυσκολία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έριξε τις ευθύνες για αυτή την εξέλιξη στην ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης της Εθνικής Οδού.

Όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης, το κομμάτι του δρόμου από το ύψος της Καλυφτάκη στη Μεταμόρφωση και πάνω είναι στην αρμοδιότητα της αναδόχου εταιρείας που διαχειρίζεται τη Νέα Οδό καταγγέλλοντας ότι δε βγήκαν έγκαιρα μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος με αποτέλεσμα όπως εξήγησε να γίνεται εκτροπή των οχημάτων από πολύ χαμηλά στην Εθνική και να μην είναι εφικτό να καθαρίζεται η αστική περιοχή. 

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι, λόγω εκδήλωσης Έντονων Καιρικών Φαινομένων, τίθεται σε ισχύ απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., και ειδικότερα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Ταυτόχρονα, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλους τους οδηγούς ΙΧ.

Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας.

Τέλος, σημειώνουμε ότι η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.

Η εταιρεία αναφέρει πως 30 οχήματα από το πρωί προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:50 - 24 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.