Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Η φάση υλοποίησης του έργου θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο και στη λειτουργία της αυτές θα ξεπεράσουν τις 1.500.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Ηλίας Περτζινίδης, τόνισε ότι ενώ οι περισσότερες εκδηλώσεις του φορέα ξεκινούν με το αίτημα να ξεκινήσει ο διάλογος για την υλοποίηση ενός πρότζεκτ, «σε αυτή τη συγκεκριμένη κλείνει ο διάλογος, ας ξεκινήσει επιτέλους το έργο».
Ακόμα, χαρακτήρισε το πρότζεκτ ιδιαιτέρως σημαντικό τονίζοντας ότι «η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν, είναι και θα παραμείνει στην καρδιά της πόλης, γιατί ανήκει στην καρδιά της πόλης, γιατί ανήκει στη Θεσσαλονίκη. Και η ανάπλασή της είναι ένα σημαντικό έργο «το οποίο το θέλαμε και το θέλουμε».
Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική ομοφωνία για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της ΔΕΘ, επισημαίνοντας ότι «μια μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας θέλει επιτέλους την ανάπλαση της ΔΕΘ, ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει έναν εκθεσιακό φορέα αντάξιο του ονόματός της. Παράλληλα, όμως, και για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ένα πάρκο που το έχει ανάγκη η πόλη μας και τη συντήρηση του οποίου θα φροντίσει η ΔΕΘ».
Επαναλαμβάνοντας, μάλιστα, τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην υλοποίηση του πρότζεκτ, ο κ. Μπίλλιας ανέλαβε και τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει το κόστος χρηματοδότησης των έργων ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου: «Η δέσμευση αυτή είναι ισχυρή. Περιμένουμε, λοιπόν, να μας παρουσιαστούν το σχέδιο, οι μελέτες και ο προϋπολογισμός και μέσα από το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτήσουμε την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου» τόνισε.