ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακαλούνται 65 χιλιάδες Mazda 6 παγκοσμίως, λόγω ιστών αράχνης

14:35 - 08 Μαρ 2011 | Αυτοκίνητο
Τραβάει τις αράχνες για κάποιο μυστήριο λόγο το Mazda 6! Μετά από προσεχτική έρευνα, οι μηχανικοί της Mazda ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο είδος κίτρινης αράχνης φαίνεται να έλκεται ιδιαιτέρως από την μυρωδιά της βενζίνης και σπεύδει να υφάνει τον ιστό της στους αεραγωγούς του δοχείου καυσίμου.

Η Mazda ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση συνολικά 65.000 αυτοκινήτων σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο καθώς, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο κάποιων Mazda6 του 2009 και του 2010 υπήρξαν 20 περιπτώσεις όπου εντοπίστηκαν ιστοί αράχνης στο σύστημα εξαερισμού του δοχείου καυσίμου.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο ιστός της αράχνης στο σύστημα εξαερισμού ενδέχεται να αυξήσει την πίεση στη δεξαμενή καυσίμου σε τέτοιο σημείο που μπορεί ακόμα και να ραγίσει, οδηγώντας σε διαρροή καυσίμου ακόμη και φωτιά.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί κάποιο ατύχημα ή πυρκαγιά που να συνδέεται με την αράχνη που φαίνεται να έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις, καθώς "επιτίθεται" σε εξατμίσεις Mazda6 με κινητήρα 2,5 λίτρων, που έχουν κατασκευαστεί την περίοδο από τον Απρίλιο του 2008 έως το Φεβρουάριο του 2010.
Όσο για τον τρόπο αντιμετώπισης, όπως πληροφορεί η Mazda τα προς ανάκληση αυτοκίνητα αφού επισκευαστούν θα αποκτήσουν ένα νέο εξάρτημα στο σύστημα εξαερισμού στο δοχείο καυσίμου που να εμποδίζει την κίτρινη αράχνη να εγκατασταθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 08 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.