ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Volkswagen: Πρώτη σε πωλήσεις το 2015

10:57 - 28 Ιουλ 2015 | Αυτοκίνητο
Volkswagen: Πρώτη σε πωλήσεις το 2015
Η Volkswagen AG φέρεται να έρχεται πρώτη σε πωλήσεις το πρώτο μισό του 2015, ξεπερνώντας μάλιστα και την Toyota Motor Corp. Η Volkswagen AG έχει τη δυνατότητα να γίνει η κεφαλή των πωλήσεων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της η Toyota δημοσίευσε ότι πούλησε αριθμό οχημάτων που ανέρχεται στα 5,02 εκ., κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2015 , γεγονός που την κατατάσσει σε θέση χαμηλότερη της Volkswagen που είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι οι πωλήσεις της κατά το ίδιο διάστημα άγγιξαν τα 5,04 εκ. οχήματα. Σύμφωνα με στοιχεία, υποχώρηση της τάξης του 1,5% για την Toyota και μόλις 0,5% για την Volkswagen δημιουργήθηκε σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις αυτοκινήτων.

Η ραγδαία αύξηση της ζήτησης στην Ευρώπη ωφέλησε σημαντικά την Volkswagen , καλύπτονταςμε αυτόν τον τρόπο το κενό που άφησε η αντίστοιχη μείωση στην αγορά της Κίνας, τη μεγαλύτερη αγορά για τη Volkswagen.

Προκειμένου να επιτύχει το στόχο που έθεσε το 2007, δηλαδή να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η Volkswagen θα πρέπει να αντέξει, όχι μόνο την πτώση της ζήτησης στην Κίνα, λόγω του ασταθούς χρηματιστηρίου της χώρας, αλλά και τον ανταγωνισμό από τα φθηνά μοντέλα SUV των κινέζικων εταιριών.

Ο αναλυτής της Advanced Research Japan, Koji Endo, δηλώνει χαρακτηριστικά στο Bloomberg ότι «Toyota εναντίον Volkswagen, θα είναι σκληρός αγώνας» υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η μεγιστοποίηση του κέρδους αποτελεί πρωταρχικό σκοπό.  

Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 28 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.