ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία ΗΠΑ - Volkswagen για το dieselgate

11:02 - 21 Απρ 2016 | Αυτοκίνητο
Συμφωνία ΗΠΑ - Volkswagen για το dieselgate
Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος έχει απαιτήσει την ανάκληση 600.000 αυτοκινήτων Volkswagen.

Η Volkswagen συμφώνησε να βάλει στην άκρη τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια, προκειμένου να επιλύσει τους ισχυρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης και τις αγωγές Αμερικανών ιδιοκτητών οχημάτων, σχετικά με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και την οποία επικαλείται το Bloomberg.

 

Τα μέρη έφτασαν σε συμφωνία ενόψει της σημερινής προθεσμίας που είχε θέσει το ομοσπονδιακό δικαστήριο, ώστε η αυτοκινητοβιομηχανία να ορίσει το πώς θα επισκευάσει τα σχεδόν 600.000 οχήματα ή να τα αποσύρει από το δρόμο. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ποινική έρευνα του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και άλλες έρευνες στο εξωτερικό, τονίζουν οι πηγές.

 

Το πρακτορείο αναφέρει ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσα από τα 10 δισ. θα πάνε στους ιδιοκτήτες οχημάτων και πόσα θα χρησιμοποιηθούν για την επισκευή ή την επαναγορά των αυτοκινήτων τους.

 

Επιπλέον, δεν έχει διευκρινιστεί και το αν το ποσό αυτό θα επιλύσει όλες τις αγωγές κατά της VW στις ΗΠΑ. Αν και τα 10 δισ. ξεπερνούν το ποσό των 6,7 δισ. που είχε πει η εταιρία πως θα βάλει στην άκρη αρχικά, και πάλι το νούμερο είναι πολύ κάτω του μέγιστου προστίμου που θεωρητικά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει. Οι υποτιθέμενες παραβιάσεις θα μπορούσαν να κοστίσουν στην αυτοκινητοβιομηχανία πάνω από 42 δισ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.