ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Toyota: Πτώση κερδοφορίας λόγω ανατίμησης του γεν

14:00 - 11 Μαϊ 2016 | Αυτοκίνητο
Toyota: Πτώση κερδοφορίας λόγω ανατίμησης του γεν
Η Toyota Motor προέβλεψε μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση κατά 35% των καθαρών κερδών για τη φετινή χρήση λόγω της σημαντικής ανατίμησης του γεν, τερματίζοντας τρία συνεχή έτη κερδοφορίας-ρεκόρ χάρις εν μέρει στο αδύναμο νόμισμα.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη για τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2017 θα μειωθούν στο 1,5 τρισεκ. γεν (13,81 δισεκ. δολάρια) από τα 2,31 τρισεκ. γεν έναν χρόνο νωρίτερα και έναντι 2,25 τρισεκ. γεν που προέβλεπαν κατά μέσο όρο 28 αναλυτές, σύμφωνα με το Thomson Reuters I/B/E/S.


Τα χαμηλότερα κέρδη θα δυσκολέψουν την Toyota να συνεχίσει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και προϊόντα ενώ ο ανταγωνισμός εντείνεται σε τομείς όπως τα οχήματα χωρίς οδηγό και τα αυτοκίνητα με εναλλακτικές μορφές ενέργειας.


Η Toyota είπε ότι προβλέπει πως το δολάριο θα διαμορφωθεί φέτος κατά μέσο όρο στα 105 γεν συγκριτικά με 120 γεν πέρυσι. Οι απώλειες από τη συναλλαγματική ισοτιμία θα έχουν κατά συνέπεια αρνητική επίπτωση της τάξης των 935 δισεκ. γεν στα λειτουργικά κέρδη φέτος, είπε η εταιρία.
Η ξαφνική ενίσχυση του γεν δημιουργεί ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον για την εταιρία. Η μεταβλητότητα στην ισοτιμία του γεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στα κέρδη της Toyota καθώς πέρυσι εξήγαγε σχεδόν το ήμισυ της εγχώριας παραγωγής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.