ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πειραιώς, η πώληση της Avis και οι «μνηστήρες»

11:55 - 25 Ιαν 2017 | Αυτοκίνητο
Η Πειραιώς, η πώληση της Avis και οι «μνηστήρες»
Η αγορά έχει στρέψει για την ώρα, και ίσως όχι άδικα, το ενδιαφέρον της στον διαγωνισμό που προωθεί η ΠΕΙΡΑΙΩΣ για την πώληση του 40,4% που κατέχει στην ακτοπλοϊκή HSW καθώς επίκειται «ναυμαχία» με τις Μινωικές να είναι σίγουρα ένας εκ των διεκδικητών.

Ωστόσο, παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλος διαγωνισμός που διενεργεί η τράπεζα, αυτός της πώλησης της Avis, της ελληνικής εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, για την οποία έχει προγραμματιστεί οι προσφορές να υποβληθούν στις 31 Ιανουαρίου, εάν δε προκύψει κάποια μικρή αναβολή καθώς είχε γίνει λόγος για το ενδεχόμενο μια ολιγοήμερης παράτασης.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον, εγχώριο και διεθνές, με περίπου 15-20 επενδυτές να έχουν συμμετάσχει στα πρώτα στάδια της διαδικασίας, λαμβάνοντας τον σχετικό φάκελο και εκδηλώνοντας μια αρχική πρόθεση για την Avis.

 

Ακούγονται ονόματα από τους παίκτες της αγοράς αυτοκινήτου σαν τους Βασιλάκη ή Σαρακάκη μέχρι ξένα σχήματα όπως η διεθνής Avis και άλλα private equities που φαίνεται ότι ποντάρουν όχι μόνο στην θετική πορεία της εταιρείας αλλά και στην πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα. 

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:59 - 25 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.