ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Autohellas «βλέπει» προοπτικές για το 2017

11:35 - 21 Μαρ 2017 | Αυτοκίνητο
Η Autohellas «βλέπει» προοπτικές για το 2017
Την εκτίμηση ότι το 2017 θα κινηθεί με αυξητικούς ρυθμούς, εφόσον οι υπάρχουσες συνθήκες διατηρηθούν, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά διατυπώνει η διοίκηση της Autohellas, ο μεγαλύτερος εθνικός franchisee της πολυεθνικής Hertz παγκοσμίως.

Αυτό προκύπτει και από όσα αναγράφονται στην ετήσια έκθεση του δ.σ. που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2016, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ευρύτερη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου δημιουργεί αυτή τη στιγμή ευνοϊκές συνθήκες για τον τουρισμό την Ελλάδα, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην θετική πορεία των προ-κρατήσεων (early bookings). 

Άλλωστε, ο χώρος δράσης της εισηγμένης Autohellas, δικαιοπάροχος της Hertz στην Ελλάδα, συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό.

 

Ο στόχος της Autohellas στο κομμάτι των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων παραμένει η αύξηση του μεριδίου αγοράς της και η βελτίωση των αποτελεσμάτων της μέσα από τις οικονομίες κλίμακας και την καλύτερη εκμετάλλευση των υψηλών υποδομών της σε εγκαταστάσεις , συστήματα και ανθρώπινο προσωπικό.

 

Όσον αφορά στις θυγατρικές της, για το 2017, η διοίκηση εκτιμά ‘ότι στη Βουλγαρία, οι προοπτικές για το 2017 παραμένουν θετικές, με την χώρα να βρίσκεται σε ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

 

Στην Κύπρο τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά με την οικονομία να βαδίζει και το έτος 2017 σε ανάπτυξη. Προβλέπεται αρκετά μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης και στόχος της εταιρείας είναι να παρουσιάσει για μια ακόμα χρονιά μεγάλη αύξηση των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων.

 

Στη Ρουμανία, το επιχειρηματικό αλλά και το οικονομικό τοπίο της χωράς παρουσιάζει δείγματα σημαντικής ανάκαμψης και οι συνολικές προοπτικές της εταιρίας παραμένουν ιδιαίτερα θετικές. Αναμένεται συνέχιση της ανοδικής πορείας των κερδών, με βασικό άξονα την σημαντική επέκταση του στόλου των μακροχρόνιων ενοικιάσεων.

 

Στη Σερβία για το 2017 η εταιρεία προσβλέπει σε μεγαλύτερη ακόμα ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στο τομέα των μακροχρόνιων μισθώσεων και επιδιώκεται η σύναψη συμφωνιών μίσθωσης με πολυεθνικές και τοπικές εταιρίες με θετικά οικονομικά μεγέθη. Στο Μαυροβούνιο αναμένεται για το 2017 αύξηση των αφίξεων με αποτέλεσμα η χώρα για μια ακόμα χρονιά να γνωρίσει σημαντική τουριστική ανάπτυξη λόγω και της ευνοϊκής διεθνούς συγκυρίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.