ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα-Κίνητρα για όσους έχουν παραδώσει πινακίδες

15:18 - 11 Απρ 2017 | Αυτοκίνητο
Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα-Κίνητρα για όσους έχουν παραδώσει πινακίδες
Κίνητρο για να πάρουν πίσω τις πινακίδες επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, σε ενδιαφερόμενους κατόχους Ι.Χ. οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, οι εν λόγω ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχουν να επιλέξουν μεταξύ των εξής τριών επιλογών:

  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2016 καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που θέλει να πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας για ένα ΙΧ 3.500 κυβικών, μοντέλο του 2005, επιβαρύνεται με ετήσια τέλη 1.050 ευρώ. Μπορεί να πάρει τις πινακίδες για έναν μήνα πληρώνοντας 175 ευρώ, για τρεις μήνες πληρώνοντας τέλη 350 ευρώ και έως το τέλος του έτους (π.χ τον Μάιο) πληρώνοντας τέλη ύψους 875 ευρώ.

 

Σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, είναι να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, να προβούν σε άρση αυτής, για χρονικό διάστημα που επιθυμούν, καταβάλλοντος τα αναλογούντα, σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, τέλη κυκλοφορίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.