ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισοδηματικά κριτήρια στα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ

12:27 - 16 Οκτ 2017 | Αυτοκίνητο
Εισοδηματικά κριτήρια στα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ
Πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας τη Δευτέρα στην ΕΡΤ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ, το οποίο σύμφωνα με τον  υπουργό θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στη συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη που θα αντλούνται μέσω του συστήματος Τaxis, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

«Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα, πληρώνω και παρανομώ», εξήγησε ο κ. Σπίρτζης.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι στον νέο ΚΟΚ θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος.

Μεταξύ των παραβάσεων αυτών προσδιόρισε την ομιλία των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο, τη ρίψη του τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου, αλλά και τη στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων.

Μετά τις δύο αφαιρέσεις της άδειας και του διπλώματος, που θα διαρκεί έναν με δύο μήνες, ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις.

Είπε ακόμα πως θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των προστίμων σε μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.

Τέλος, ο Χρήστος Σπίρτζης γνωστοποίησε ότι με τον νέο ΚΟΚ θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας, ενώ θα καθιερωθούν ρυθμίσεις ΚΟΚ και σήματα για τα ποδήλατα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:31 - 16 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.