ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

e-Call: Το νέο υποχρεωτικό σύστημα οδικής ασφάλειας (βίντεο)

15:22 - 15 Μαρ 2018 | Αυτοκίνητο
e-Call: Το νέο υποχρεωτικό σύστημα οδικής ασφάλειας (βίντεο)
Ένα νέο σύστημα οδικής ασφάλειας, με όνομα e-Call, οφείλουν να διαθέτουν τα αυτοκίνητα που παίρνουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης στην Ε.Ε. από τις 31 Μαρτίου 2018.

Το e-Call, πρόκειται για ένα σύστημα ασφάλειας, το οποίο ενεργοποιείται σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος . Αμέσως μετά το ατύχημα, γίνεται αυτόματα από το αυτοκίνητο μια τηλεφωνική κλήση στον πανευρωπαϊκό αριθμό 112, ο οποίος συνδέει το όχημα με το πλησιέστερο κέντρο ελέγχου. Την ίδια στιγμή το σύστημα μεταδίδει το γεωγραφικό στίγμα, την ώρα του ατυχήματος και την κατεύθυνση του οχήματος.

Το σύστημα e-Call θα ενεργοποιείται και χειροκίνητα, μέσω διακόπτη σε διακριτή θέση στο ταμπλό ή στην οροφή του αυτοκινήτου, αν για παράδειγμα ο οδηγός αντιμετωπίζει ένα αιφνίδιο και σοβαρό πρόβλημα υγείας, ή αν χρειάζεται η ενεργοποίησή του από διερχόμενα άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη πολλά αυτοκίνητα (Citroen, BMW, Mercedes, Opel, Ford, VW, Audi κ.α.) διαθέτουν τη σχετική δυνατότητα, ενώ στο άμεσο μέλλον κάθε νέο μοντέλο που ταξινομείται στη χώρα μας θα πρέπει να διαθέτει το σύστημα e-Call.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.