ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Γκάζωσε» η ελληνική αγορά αυτοκινήτου τον Αύγουστο

10:41 - 07 Σεπ 2018 | Αυτοκίνητο
«Γκάζωσε» η ελληνική αγορά αυτοκινήτου τον Αύγουστο
Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου όχι μόνον δεν χάνει τη δυναμική, που εμφανίζει από πέρυσι, αλλά συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα.

Σύμφωνα με πρώτα ανεπίσημα στοιχεία, κατά τον φετινό Αύγουστο ταξινομήθηκαν πάνω από 7.740 καινούρια επιβατηγά οχήματα έναντι 5.134 Ι.Χ. τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πρόκειται δηλαδή για μία αύξηση, που αγγίζει το 50,8% και μάλιστα με τη λιανική να κατέχει πλέον τη μερίδα του λέοντος και να ξεπερνά τις εταιρικές πωλήσεις.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ένας βασικός λόγος αυτής της εκρηκτικής ανόδου ήταν η μαζική «πινακίδωση» πολλών Ι.Χ. πριν την έναρξη ισχύος του νέου τρόπου μετρήσεων της κατανάλωσης και των ρύπων WLTP από την 1η Σεπτεμβρίου. Σίγουρα όμως έπαιξαν τον ρόλο τους οι ελκυστικές προσφορές πολλών αντιπροσωπειών, αλλά και το γεγονός, ότι ο Αύγουστος δεν είναι πλέον εμπορικά ένας νεκρός μήνας, όπως στο παρελθόν, αφού έχει περιοριστεί σημαντικά ο χρόνος διακοπών του μέσου Έλληνα.

Να σημειώσουμε, ότι από την αρχή της χρονιάς έως και τον Ιούλιο πωλήθηκαν στην Ελλάδα 71.436 καινούρια Ι.Χ. έναντι 58.777 το πρώτο επτάμηνο του 2017. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξης του 21,5%, η οποία φαίνεται μάλιστα ότι θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη έως τα τέλη της χρονιάς, οπότε είναι πιθανόν να ξεπεράσουν πλέον τις 110.000 οι ταξινομήσεις των καινούριων επιβατηγών οχημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.