ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάτσιος (γ.διευθυντής ΣΕΑΑ): Με ρυθμό αύξησης 15% κινήθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο Κύριο

06:57 - 26 Οκτ 2018 | Αυτοκίνητο
Πάτσιος (γ.διευθυντής ΣΕΑΑ): Με ρυθμό αύξησης 15% κινήθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο
Αισιόδοξος για τη πορεία του κλάδου αυτοκινήτων και τη φετινή χρονιά εμφανίζεται ο κ. Δημήτρης Πάτσιος γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγών Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων. Σε δηλώσεις του υπογραμμίζει ότι <το 2018 θα είναι η τέταρτη κατά σειρά χρονιά που παρατηρούμε αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας. Βέβαια θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι λιανικές πωλήσεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα αλλά η γενική εικόνα του κλάδου είναι αισιόδοξη>.

Ανοδικά 15% ο Οκτώβριος και +20% για το σύνολο του 2018

Ο κ. Πάτσιος σημειώνει ότι μετά την κόπωση των πωλήσεων που σημειώθηκαν το περασμένο Σεπτέμβριο, <ο φετινός Οκτώβριος που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη κινήθηκε μ ένα ρυθμό πωλήσεων που έφθασε το +15%> Για το σύνολο της χρονιάς ο γενικός διευθυντής του ΣΕΑΑ υπογραμμίζει τα εξής: <παραμένουμε αισιόδοξοι για το σύνολο του 2018 όπου θα κινηθούμε σε ένα ρυθμό πωλήσεων που θα φθάνει το +20% γεγονός που  αποτυπώνει και τη βελτίωση του κλίματος στους πολίτες που στρέφουν ξανά το βλέμμα τους για την αγορά νέου αυτοκινήτου.

Πάνω από 2.000.000 αυτοκίνητα άνω των 20 ετών στην Ελλάδα

<Η τελευταία απόσυρση αυτοκινήτων έγινε προ 2ετίας και αποσύρθηκαν πάνω από 500.000 αυτοκίνητα και φορτηγά. Εκτιμώ ότι στο μέλλον και εφόσον  δοθούν κίνητρα θα πρέπει να επαναληφθεί αφού ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου στην Ελλάδα είναι πάνω από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα να είναι σήμερα πάνω από 20 ετών>. Αυτό δηλώνει ο κ. Πάτσιος και διευκρινίζει ότι σήμερα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η καταναλωτική πίστη στο κλάδο αφού μπορούν οι πολίτες να αποκτήσουν ένα νέο αυτοκίνητο μέσω δανεισμού. Επίσης ο εκπρόσωπος του κλάδου εισαγωγής νέων αυτοκινήτων τονίζει: < τα μικρά και μεσαίας αξίας αυτοκίνητα έχουν χαμηλή φορολόγηση και μάλιστα και από πολλές χώρες της Ευρώπης> Ωστόσο ο κ. Πάτσιος δηλώνει ότι : < Δυστυχώς δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου ο πράσινος δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας>.

Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018 οι ταξινομήσεις συνολικά των αυτοκινήτων (επιβατηγών, λεωφορείων και φορτηγών) διαμορφώθηκαν σε 183.362, καταγράφοντας αύξηση 24,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2017. Η αύξηση στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα επιβατικά ήταν 46,7% έναντι 20,3% στα καινούργια.

Ανέστης Ντόκας 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.