ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χατζίκος της Moτοδυναμικής στο Reporter Κύριο

08:12 - 06 Δεκ 2018 | Αυτοκίνητο
Ο Χατζίκος της Moτοδυναμικής στο Reporter
<Ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά τον φετινό Ιανουάριο και καταλήξαμε να είμαστε ο προτιμητέος επενδυτής από τις πιστώτριες τράπεζες τον Ιούλιο>. Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικές του δηλώσεις στον reporter o κ. Σωτήρης Χατζίκος διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης <Μοτοδυναμική> δύο εικοσιτετράωρα μετά την εξαγορά της Lion Rental A.E. που είναι ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ενοικιάσεως οχημάτων Sixt στην Ελλάδα.

Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη turnaround story

Ο κ. Χατζίκος σημειώνει ότι <η εξαγορά που πραγματοποιήσαμε ήταν μία πολύ σημαντική κίνηση για την εισηγμένη εταιρία, αφού εισήλθαμε για πρώτη φορά σ ένα κλάδο που είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας >  Ο διευθύνων σύμβουλος της <Μοτοδυναμική > είναι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει μαζί με την επιτελική ομάδα του να αντιστρέψουν τη πορεία της εξαγορασθείσας εταιρίας. <Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη turnaround story  αφού έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν όπως και με τη Μοτοδυναμική ότι αναδεικνύουμε τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας και την οδηγούμε σε ανοδική και κερδοφόρο τροχιά. Οι πιστώτριες τράπεζες μας εμπιστεύτηκαν γιατί ξέρουμε να οδηγούμε σε ανάκαμψη και κερδοφόρο πορεία εταιρίες που είναι πράγματι σοβαρές με αξιόλογα fundamentals(θεμελιώδη μεγέθη). Σύμφωνα με το κ Χατζίκο <σήμερα η Sixt στην Ελλάδα απασχολεί 120 εργαζόμενους ενώ το καλοκαίρι που φθάνει στο αποκορύφωμα η τουριστική κίνηση προσλαμβάνονται επιπλέον 100 συμβασιούχοι>.

Τα οικονομικά στοιχεία της εξαγοράς της Sixt

H Μοτοδυναμική συμμετείχε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lion Rental Α.Ε. (αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας ενοικιάσεως οχημάτων Sixt στην Ελλάδα) με 15 εκ. ευρώ αποκτώντας το 80,5% της εταιρείας, με το υπόλοιπο 19,5% να παραμένει στους παλαιούς μετόχους, 

Oι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν στην μείωση των οφειλόμενων δανείων (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων) της Lion Rental σε 18 εκ. ευρώ, την αναχρηματοδότηση τους για 10 χρόνια, αλλά και στην χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους έως 10 εκ ευρώ επίσης για 10 χρόνια.

Η Lion Rental δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων, είναι ο δικαιοδόχος (αποκλειστικός franchisee) της Sixt GmbH στην Ελλάδα, έχοντας παρουσία σε όλη την χώρα σε 70 τοποθεσίες και ο κύκλος εργασιών της για το 2017 ανήλθε σε € 30 εκ.

Πρόσφατα η Μοτοδυναμική συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για τις 19 Δεκεμβρίου 2018 με θέμα την αύξηση κεφαλαίου με σκοπό τη χρηματοδότηση σημαντικού μέρους της εν λόγω επένδυσης.

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 06 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.