ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες εταιρείες «κρατούν στα χέρια τους» το μέλλον της αυκοκινητοβιομηχανίας

15:34 - 08 Ιαν 2019 | Αυτοκίνητο
Ποιες εταιρείες «κρατούν στα χέρια τους» το μέλλον της αυκοκινητοβιομηχανίας
Ριζικές αλλαγές προβλέπονται στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Στο επίκεντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένονται να βρεθούν νεοφυείς επιχειρήσεις «Το 2019 η Tesla θα ηγηθεί στην αγορά ηλεκτροκίνητων στη Γερμανία. Την άνοιξη θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το πολυαναμενόμενο Model 3, το πρώτο πιο προσιτό αυτοκίνητο της αμερικανικής εταιρίας και η Tesla θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής Οικονομικών, ειδικός σε ζητήματα αυτοκίνησης από το Πανεπιστήμιο Ντουίσμπουργκ-Έσσεν Φέρντιναντ Ντουντενχέφερ.

 

Στη λίστα με τις νεοφυείς εταιρείας που θα εξελιχθούν στον τομέα ανήκει εκτός από την Tesla και η κινεζική Byton, δημιούργημα πρώην εργαζομένου της BMW «το επιχειρησιακό μοντέλο του μέλλοντος δεν είναι η κατασκευή και πώληση οχημάτων, αλλά και η πώληση ψηφιακών υπηρεσιών στους πελάτες». Κατά την άποψή του μια startup επιχείρηση μπορεί ευκολότερα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης απ' ό,τι καθιερωμένοι βιομηχανικοί κολοσσοί με 150.000 ή 200.000 εργαζομένους», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

 

Δυνατό αντίπαλο θα αποτελέσει και η Volkswagen, η οποία προβλέπει την κατασκευή πάνω από 50 ηλεκτροκίνητων μέχρι το 2025 «το μέλλον της VW θα κριθεί στην κινεζική αγορά», δήλωσε ο επικεφαλής της Χέρμπερτ Ντις, όπου η κυβέρνηση επιδοτεί και ταυτόχρονα απειλεί με πρόστιμα όσες αυτοκινητοβιομηχανίας δεν πωλούν αρκετά ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα «Θα έχουμε πιο προσιτές τιμές από την Tesla και θα διασφαλίσουμε τις θετικές οικονομίες κλίμακας. Σε 20 χρόνια από σήμερα η εταιρία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία δεν θα δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο ή τις τηλεπικοινωνίες, αλλά θα σχετίζεται με το αυτοκίνητο», συνέχισε.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.