ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oι νέες αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων θα αυξήσουν και τις τιμές στα ΙΧ;

10:25 - 23 Ιαν 2019 | Αυτοκίνητο
Oι νέες αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων θα αυξήσουν και τις τιμές στα ΙΧ;
Και όμως, οι νέες αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων είναι πολύ πιθανόν να αυξήσουν τις τιμές των αυτοκινήτων, εκτιμούν ολοένα και περισσότεροι μάνατζερ πολυεθνικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Αυτά το 2030, που έως τότε η ηλεκτροκίνηση θα είναι στην αυτοκινούμενη ζωή μας.

Μάλιστα, στέλεχος του ομίλου VW , σε πρόσφαση έκθεση αυτοκινήτου στην Αμερική, ανέφερε ότι, εξαιτίας των πολύ αυστηρών προδιαγραφών που έχει θέσει η Ε.Ε   για το 2030 και τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που θα πρέπει να τηρούν τα νέα μοντέλα, είναι πολύ πιθανόν, η τεχνολογική αναβάθμιση των κινητήρων να προκαλέσει αύξηση των τιμών σε πολλά οχήματα.

 

Σαφώς, ο στόχος των εταιρειών είναι να έχουν έως το 2025, το μεγαλύτερο όγκο των μοντέλων τους διαθέσιμο σε ηλεκτροκίνητα και υβριδικά – plug – in., όπως οι συμβατικές εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης να δεχθούν ...βίαιη αύξηση στις τιμές.

 

Μάλιστα, το στέλεχος της VW, ο Herbert Diess, επεσήμερα, ότι ο όμιλος θα μπορέσει να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της ΕΕ για μέσο όρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 60 gr/χλμ. μέχρι το 2030 ενισχύοντας τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σε ποσοστό που θα ανέρχεται από 45% έως 50% του συνολικού όγκου πωλήσεων. 

Μάλιστα , έδωσε και ένα παράδειγμα, αναφέροντας ότι η λιανική τιμή ενός VW Up θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 3.500 €, φτάνοντας έτσι κοντά στα 14.500 €, ούτως ώστε να «συμμορφωθεί» με τους στόχους εκπομπών του 2030.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 25 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.