ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας στους τρεις οδηγούς θέτει σε κίνδυνο κατοικίδιο σε ΙΧ

16:49 - 06 Φεβ 2019 | Αυτοκίνητο
Ένας στους τρεις οδηγούς θέτει σε κίνδυνο κατοικίδιο σε ΙΧ
Σύμφωνα με νέα έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ford, ένας στους τρεις οδηγούς που διαθέτουν σκύλο δεν ασφαλίζει όπως θα έπρεπε το κατοικίδιο στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την ορατότητα, να πατάει τους διακόπτες, ακόμα και να πηδάει από το παράθυρο.

Για πολλούς, ο σκύλος αποτελεί μέλος της οικογένειας. Κι όμως, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δε διανοούνται τα παιδιά τους να ταξιδεύουν χωρίς ζώνη ασφαλείας, δεν κάνουν το ίδιο και για τα κατοικίδιά τους.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ford, το 32% των οδηγών – ιδιοκτητών σκύλων παραδέχεται ότι δεν ασφαλίζει τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο *, κάτι που είναι υποχρεωτικό από το νόμο σε αρκετές χώρες. Αυτός άλλωστε είναι ο ασφαλέστερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος μετακίνησης τόσο για τους τετράποδους φίλους μας, όσο και για τον οδηγό, τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες των δρόμων. 

Η μελέτη που έγινε με σημείο αναφοράς το νέο Focus wagon ήταν προσωπικό θέμα για το μηχανικό της Ford, Rene Berns, ο οποίος εμπνεύστηκε από τον τριών ετών Αυστραλιανό Ποιμενικό του, τον Emil, για να σχεδιάσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να τα σκυλιά να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

2019 FORD DOGBOX 4

 

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο Rene επιστράτευσε τον Emil προκειμένου να εξασφαλίζει ότι το μεγαλύτερο κλουβί για σκύλους χωράει στο χώρο αποσκευών του Focus wagon. Το αποτέλεσμα ήταν, το συγκεκριμένο μοντέλο να μπορεί να μεταφέρει άνετα ακόμη και ένα Ιρλανδικό Wolfhound, τη ράτσα με το μεγαλύτερο ύψος στον κόσμο.

 

«Αν διαθέτετε κατοικίδιο, παρακαλούμε να φροντίζετε για την ασφάλειά του με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε για κάθε άλλο μέλος της οικογένειας», δηλώνει ο πεπειραμένος εκπαιδευτής σκύλων Graeme Hall, γνωστός και ως “The Dogfather”. «Πάντα μεταφέρω το σκύλο μου τη Lily στο χώρο των αποσκευών, μέσα στο δικό της κλουβί. Έτσι μπορεί να κινείται ελεύθερα και όλοι να είμαστε ασφαλείς. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση».

 

ford dog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:13 - 06 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.