ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεμίζουν με ταχυφορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ την πόλη γέννησης της Opel

09:51 - 18 Φεβ 2019 | Αυτοκίνητο
Γεμίζουν με ταχυφορτιστές ηλεκτρικών ΙΧ την πόλη γέννησης της Opel
Το Rüsselsheim am Main, η γενέτειρα της Opel θα γίνει “Ηλεκτρική Πόλη”. Το Rüsselsheim, η Opel και το RheinMain University «οδηγούν» τις εξελίξεις στην επέκταση της υποδομής φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Με χρηματοδότηση από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες η εγκατάσταση περίπου 1.300 σταθμών φόρτισης σε όλη την πόλη. Θα βρίσκονται σε όλες τις περιφέρειες και κατοικημένες περιοχές, στις εγκαταστάσεις της Opel, στην πανεπιστημιούπολη του RheinMain University, σε συγκροτήματα κατοικιών του gewobau Rüsselsheim, σε χώρους στάθμευσης επιλεγμένων supermarket και εμπορικών κέντρων και στις εγκαταστάσεις των δημοτικών Ιατρείων (GPR). Το φιλόδοξο project, για το οποίο οι εταίροι έχουν λάβει χρηματοδότηση ύψους 12,8 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου, θα υλοποιηθεί σταδιακά μέχρι το 2020.

 

Μελλοντικά, κάθε δημόσιος σταθμός φόρτισης θα εξυπηρετεί 72 κατοίκους, που μεταφράζεται στην υψηλότερη πυκνότητα σταθμών φόρτισης αναλογικά με τον αριθμό κατοίκων, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου, 400 ακόμα σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες – 350 από τα οποία στις εγκαταστάσεις της Opel. Ενδεικτικά, το Αμβούργο, που σήμερα είναι η Νο1 πόλη της Γερμανίας σε υποδομή φόρτισης, έχει 785 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης για 1,8 εκατομμύρια κατοίκους (σύμφωνα με την κατάταξη του Federal Association of Energy and Water Industry).

Τελευταία τροποποίηση στις 10:54 - 18 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.