ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το el-Born είναι το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο της SEAT βασισμένο στην πλατφόρμα MEB

17:53 - 01 Μαρ 2019 | Αυτοκίνητο
Το el-Born είναι το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο της SEAT βασισμένο στην πλατφόρμα MEB
Το SEAT el-Born θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019. Το SEAT el-Born είναι ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που απαντά στις ερωτήσεις που θέτει η ηλεκτρική «επανάσταση». Το el-Born είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της SEAT που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group. Πήρε το όνομα του από μία από τις πιο εμβληματικές γειτονιές της Βαρκελώνης. 
 
«Το El-Born είναι η τελευταία μετάφραση της σχεδιαστικής γλώσσας της SEAT στο νέο κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Ομάδα Σχεδίασης έλαβε πολύ σοβαρά την πρόκληση να καταστήσει ελκυστικό το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό όχημα. Πιστεύω ότι η οδήγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρέπει να είναι συναρπαστική και διασκεδαστική. Πρέπει να κάνουμε τους πελάτες να ερωτευτούν την ιδέα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου», δήλωσε ο Alejandro Mesonero-Romanos, Director of Design.
 
Η μεγιστοποιημένη χωρητικότητα του εσωτερικού της καμπίνας, δεν βοηθάει μόνο τους επιβάτες να απολαμβάνουν με άνεση περισσότερο χώρο χάρη στις αυξημένες εσωτερικές αναλογίες, αλλά συμβάλλει επίσης στη μεγιστοποίηση της πρακτικότητας και της λειτουργικότητας. 
 
Με ισχύ μέχρι 150kW (204PS), το όχημα μπορεί να φτάσει τα 100km/h σε μόλις 7,5 δευτερόλεπτα. Όμως τα ηλεκτρικά οχήματα δεν αξιολογούνται μόνο από την απόδοση του κινητήρα, αλλά και από την ικανότητα τους να κινούνται περισσότερο με μία μόνο φόρτιση των μπαταριών τους και να ελαχιστοποιούν το χρόνο που απαιτείται για την επαναφόρτιση τους μόλις εξαντληθεί η αποθηκευμένη ενέργεια. Και σε αυτά τα χαρακτηριστικά το el-Born, ξεχωρίζει.
 
Με πραγματική εμβέλεια έως και 420 χλμ. βάση κύκλου οδήγησης WLTP από την μπαταρία των 62kWh, το όχημα είναι έτοιμο για ταξίδι. Και με συμβατότητα έως 100kW DC υπερ-τροφοδότησης, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από 0 έως 80% μέσα σε 47 μόλις λεπτά.
 
Παράλληλα, το SEAT el-Born ενσωματώνει τις τελευταίες εξελίξεις αυτόνομης λειτουργικότητας και συνδεσιμότητας για να προσφέρει ανακούφιση στην πίεση της σύγχρονης ζωής. Το SEAT el-Born επωφελείται από το αυτόνομο επίπεδο 2.0, προσφέροντας μερική αυτοματοποίηση στο όχημα, ώστε να μπορεί να ελέγχει τα συστήματα διεύθυνσης, επιτάχυνσης και επιβράδυνσης. Προστιθέμενο  μεταξύ άλλων και το Intelligent Park Assist, το SEAT el-Born είναι το πρωτότυπο αυτοκίνητο που περικλείει το μέλλον της οδήγησης.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.