ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοτοδυναμική: Βελτίωση των μεγεθών σε όμιλο και μητρική το α΄ τρίμηνο

18:24 - 16 Μαϊ 2007 | Αυτοκίνητο
Βελτιωμένα ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Μοτοδυναμική, τόσο σε επίπεδο ομίλου, όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Ομίλου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά το α τρίμηνο του 2007 ανέρχεται σε 16.5 εκατ.ευρώ, αυξημένος κατά 2.7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006, ενώ το EBITDA βελτιώθηκε σε 196 χιλ.ευρώ από 9 χιλ.ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα που αναλογούν στους μετόχους μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, βελτιώθηκαν σε -58 χιλ.ευρώ έναντι -260 χιλ.ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η βελτίωση των αποτελεσμάτων αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην ανάκαμψη των θυγατρικών εξωτερικού στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, που διπλασίασαν τον κύκλο εργασιών τους σε σύγκριση με το περυσινό τρίμηνο. Παράλληλα ενίσχυσαν το μικτό τους περιθώριο κατά μιάμιση περίπου μονάδα.

Σε επίπεδο μητρικής Εταιρείας, ο κύκλος εργασιών παρουσίασε άνοδο 2,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ανερχόμενος σε 16.6 εκατ.ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 244.6 χιλ.ευρώ, ελαφρά μειωμένα κατά 3,5% σε σχέση με το 2006.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους βελτιώθηκαν σε 17 χιλ.ευρώ από -39.7 χιλ.ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η πορεία της Εταιρείας δείχνει βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Αν και λόγω εποχικότητας το πρώτο τρίμηνο του έτους υστερεί σε σύγκριση με τους μήνες αιχμής από τον Απρίλιο ως και τον Ιούλιο, η Εταιρεία παρουσίασε ήδη θετικό αποτέλεσμα φέτος. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν ελαφρά, λόγω αυξημένων εξόδων που συνδέονται με τις αναπτυξιακές κινήσεις της Εταιρείας για την υλοποίηση των στρατηγικών της σχεδίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.