ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε πλήρη ανάπτυξη η αυτόνομη οδήγηση από την BMW

14:44 - 27 Μαρ 2019 | Αυτοκίνητο
Σε πλήρη ανάπτυξη η αυτόνομη οδήγηση από την BMW
Το BMW Group και η Daimler AG μιλούν για μία μακροπρόθεσμη, στρατηγική συνεργασία και στοχεύουν να κάνουν τις τεχνολογίες επόμενου επιπέδου ευρέως διαθέσιμες μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Το BMW Group πιστεύει ότι οι μακροπρόθεσμες συνεργασίες στο πλαίσιο μιας ευέλικτης, μη αποκλειστικής, προσαρμοζόμενης πλατφόρμας είναι σημαντικές για την εκβιομηχάνιση της αυτόνομης οδήγησης. Ήδη από το 2016, το BMW Group ίδρυσε μία μη αποκλειστική πλατφόρμα με ειδικούς τεχνολόγους, προμηθευτές και OEM για την εξέλιξη της τεχνολογίας σε επίπεδο ωριμότητας παραγωγής και τώρα έχει συγκεντρώσει όλες τις σχετικές δραστηριότητες στο Κέντρο Αυτόνομης Οδήγησης στο Unterschleißheim, κοντά στο Μόναχο.

 

Οι τεχνολογίες που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη θα προχωρήσουν στη μαζική παραγωγή ως Επίπεδο αυτοματοποίησης 3 στο BMWiNEXT το 2021. Το όχημα αυτό θα μπορεί επίσης να υποστηρίξει πιλοτικά προγράμματα Επιπέδου 4.

 

Το BMW Group ένωσε τις δυνάμεις του με την Daimler AG για την προώθηση της εξέλιξης της επόμενης γενιάς τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης. Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι δύο εταιρίες υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την κοινή εξέλιξη τεχνολογιών που είναι ζωτικές για τη μελλοντική μετακίνηση. Αρχικά, η έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού επόμενης γενιάς, στην αυτοματοποιημένη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και στις λειτουργίες στάθμευσης (έως SAE Επίπεδο 4).

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:00 - 27 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.