ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Κυριακή η αφρόκρεμα της Formula1 πάει στο Μπαχρέιν

16:30 - 27 Μαρ 2019 | Αυτοκίνητο
Την Κυριακή η αφρόκρεμα της Formula1 πάει στο Μπαχρέιν
Ο επόμενος γύρος της Formula1 είναι προγραμματισμένος για αυτή την Κυριακή 31 Μαρτίου, στο Μπαχρέιν, μια πίστα μέσα στην έρημο.

Το Grand Prix του Μπαχρέιν εκκινεί αργά το απόγευμα, στις 18:00 τοπική ώρα (σ.σ: ίδια ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώνεται βράδυ υπό το φως των προβολέων: Είναι ένας από τους τρεις αγώνες του προγράμματος που διεξάγονται με τεχνητό φως.

 

Ως πίστα στο παρελθόν έχει προκαλέσει μερικές έντονες μάχες στρατηγικής στην απαιτητική διαδρομή της. Διαθέσιμες θα είναι οι τρεις πιο σκληρές γόμες στην γκάμα της Pirelli (C1, C2 και C3) που αντιστοιχούν σε σκληρή, μέση και μαλακή επιλογή, με τα συνήθη για φέτος χρώματα: Λευκό, κίτρινο, κόκκινο.

 

Χαρακτηριστικά πίστας

  • Η επιφάνεια της πίστας στο Μπαχρέιν είναι εξαιρετικά τραχειά. Στην κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε Βρετανικός γρανίτης: Αυτός είναι ένας από τους λόγους που επελέγησαν οι τρεις πιο σκληρές γόμες.
  • Η θερμοκρασία οδοστρώματος μειώνεται δραματικά ενόσω νυχτώνει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη στρατηγική, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.
  • Πέρυσι στο Μπαχρέιν, ο νικητής πραγματοποίησε μια αλλαγή, μολονότι οι περισσότεροι οδηγοί σταμάτησαν δυο φορές. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μάχη στρατηγικής υψηλού επιπέδου, αρκετοί οδηγοί συμπλήρωσαν πολλούς γύρους με το ίδιο σετ ελαστικών.
  • Στο Μπαχρέιν παίζει σημαντικό ρόλο η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η ελκτική πρόσφυση. Δεν παίζουν τόσο ρόλο οι γρήγορες καμπές και το όριο έρχεται από τη φθορά των πίσω ελαστικών. Είναι σημαντικό να προσέχουν οι οδηγοί τα πίσω ελαστικά τους.
  • Δεδομένου ότι ο αγώνας και οι κατατακτήριες δοκιμές γίνονται αργά το απόγευμα, η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP2) είναι η μόνη αντιπροσωπευτική για τις συνθήκες, οπότε ο κύριος όγκος προσομοιώσεων θα συμπιεστεί σ’ αυτά τα 90 λεπτά.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.