ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η CUPRA ξεκινά την Ευρωπαϊκή της «επίθεση»

13:44 - 02 Απρ 2019 | Αυτοκίνητο
Μετά από την εντυπωσιακή πρεμιέρα του CUPRA Formentor που ενθουσίασε τους λάτρεις του αυτοκινήτου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019, η CUPRA επιστρέφει με την επίσημη παρουσίαση της διοικητικής της ομάδας.

Υπό την Προεδρεία του Luca de Meo, SEAT President, η ομάδα CUPRA αποτελείται από τους Wayne Griffiths, CEO CUPRA, Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development and Operations, Jaime Puig, Director of CUPRA Racing, Alejandro Mesonero-Romanos, Director of Design, Mauro Pierallini, Chief Product Officer, Khaled Soussi, Director of Sales & Marketing και Xavier Serra, Head of Racing Engineering.

Ένα χρόνο μετά τη γέννηση της, η μάρκα CUPRA έχει εδραιώσει τη διοικητική της δομή και έχει αυξήσει το προσωπικό της κατά 50%, αποτελούμενη πλεόν από 70 αφοσιωμένους εργαζόμενους. Η μάρκα ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις το 2018 και αύξησε κατά 40% στις πωλήσεις των μοντέλων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τις 14.400 πωλήσεις. Η Γερμανία κατέκτησε την πρωτιά των πωλήσεων, με περισσότερα από 6.000 πωληθέντα οχήματα, ενώ η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ολοκλήρωσαν το βάθρο, ξεπερνώντας τις 1.500 πωλήσεις.

Ενώ οι στόχοι της CUPRA το 2019 συνίστανται στην ενίσχυση του positioning της γκάμας CUPRA στην αγορά, στην ολοκλήρωση του δικτύου διανομής και στη συνέχιση της εκπαίδευσης των CUPRA Masters, η μάρκα παράλληλα στρέφει τη ματιά της στην ολοκλήρωση μίας Ευρωπαϊκής “επιθετικής” εμπορικής πολιτικής.

Δίκτυο CUPRA Specialists

Προκειμένου να υλοποιήσει τους αναπτυξιακούς στόχους της, η μάρκα αναπτύσσει ένα δίκτυο διανομής επιλεγμένων σημείων πώλησης ή αλλιώς CUPRA Specialists. Η CUPRA διαθέτει ήδη το δικό της χώρο σε 210 αντιπροσώπους SEAT σε όλο τον κόσμο και θα επεκτείνει την εμβέλειά της μέχρι το τέλος του έτους. Αυτοί οι χώροι, που ονομάζονται CUPRA Corners, παρουσιάζουν τη σύγχρονη ταυτότητα της μάρκας και εμπνέονται από μία ποιοτική εκδοχή ενός μοντέρνου γκαράζ. Επιπλέον, η CUPRA θα έχει και τα δικά της αποκλειστικά καταστήματα, σε εμβληματικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Στο σωστό δρόμο

Το ξεκίνημα του 2019 επιβεβαίωσε τη θετική τάση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου έτους. Η CUPRA κορυφώθηκε τους πρώτους δύο μήνες του έτους παραδίδοντας 3.600 αυτοκίνητα, 101,4% περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή χρονιά. Αυτή η τριπλή ανάπτυξη συμπληρώθηκε με το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου CUPRA, του CUPRA Formentor. Αυτό το concept-car που θεωρείται το μανιφέστο της μάρκας με 100% CUPRA DNA, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020.

Παράλληλα με το CUPRA Formentor, η μάρκα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 παρουσίασε επίσης το CUPRA Ateca Special Edition, προσθέτοντας αυξημένα επίπεδα απόδοσης και ποιότητας. Εκτός από το CUPRA Ateca και το CUPRA Formentor, η CUPRA σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα πριν από το 2020, προκειμένου να διπλασιάσει τις πωλήσεις τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.