ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νέα πλατφόρμα BMW Group στην υπηρεσία της αυτοματοποιημένης οδήγησης

16:31 - 02 Απρ 2019 | Αυτοκίνητο
Η νέα πλατφόρμα BMW Group στην υπηρεσία της αυτοματοποιημένης οδήγησης
Το λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας BMW Group High Performance D3 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στο σχέδιο δράσης του BMW Group για υψηλή / πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Το “D3” στο όνομα της  νέας πλατφόρμας πληροφορικής συμβολίζει το ‘Data-Driven Development’, που αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και αξιολόγηση των λειτουργιών της υψηλής / πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης. Το Data-Driven Development είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την διασφάλιση της ασφάλειας και αξιοπιστίας του συστήματος Επιπέδου 3 που θα προσφέρεται στο BMW iNEXT στα τέλη του 2021.

Το BMW Group εφαρμόζει τη μέθοδο Data-Driven Development εδώ και δύο χρόνια. Ως βασική Αρχή ορίζεται ότι ο μοναδικός τρόπος προσδιορισμού – και κατ’ επέκταση διαχείρισης – της περιπλοκότητας και ποικιλίας των συνθηκών κυκλοφορίας που συναντώνται σε κάθε ήπειρο, είναι η συλλογή τεραστίων ποσοτήτων δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι αλγόριθμοι και η συνολική αυτόνομη οδήγηση πρέπει να ελέγχονται και να εγκρίνονται χρησιμοποιώντας μία ευρεία γκάμα δεδομένων.

P90341504 lowRes bmw group high perfo

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι η καταγραφή περίπου 5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων δεδομένων πραγματικής οδήγησης από τα οχήματα του στόλου δοκιμών. Από αυτά τα δεδομένα αποσπώνται στη συνέχεια δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα με τα πιο σχετικά οδηγικά σενάρια και τους ανάλογους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η συνάφεια των δεδομένων που συλλέγονται βελτιώνεται συνεχώς χάρη στον τρόπο επιλογής των ποιοτικών δεδομένων, χρησιμοποιώντας κριτήρια καταλληλότητας / φιλτράρισμα. Αυτά τα δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα οδηγικών δεδομένων υπόκεινται στη συνέχεια σε τακτική επανεπεξεργασία, προχωρώντας στην εξέλιξη. Αυτό συμβαίνει όποτε δημιουργείται ένα νέο επίπεδο ενσωμάτωσης μονάδας ελέγχου (I-Level) προκειμένου να αξιολογηθεί η βελτίωση του νέου I-Level. Αυτά τα δύο χιλιόμετρα δεδομένων επεκτείνονται κατά 240 εκατομμύρια επιπλέον χιλιόμετρα δεδομένων που παράγονται μέσω προσομοίωσης, τα οποία βασίζονται κυρίως σε σχετικά οδηγικά σενάρια, έτσι ώστε κατά την εξέλιξη να λαμβάνονται υπόψιν όλα τα ενδεχόμενα σενάρια οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες.  

P90341505 lowRes bmw group high perfo

Η επανεπεξεργασία δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες και 240 εκατομμυρίων εικονικών χιλιομέτρων απαιτεί μία ισχυρή πλατφόρμα δεδομένων με αποθηκευτική ικανότητα πάνω από 230 petabytes και υπολογιστική ισχύ πάνω από 100.000 cores και πάνω από 200 GPUs (Graphics Processing Units).

Υπάρχει μία σύνδεση 96 x 100Gbps μεταξύ της πλατφόρμας BMW Group High Performance D3 και των σταθμών Hardware-in-the-Loop (HiL) που βρίσκονται στο Κέντρο Αυτόνομης Οδήγησης του BMW Group. Η ταχύτητα μετάδοσης χρήσιμων δεδομένων του δικτύου είναι περίπου 3.75 Terabit/s.

Ο στόλος απαριθμεί αυτή τη στιγμή περίπου 80 οχήματα BMW Σειράς 7, που λειτουργούν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, και σε Γερμανία, Ισραήλ και Κίνα. Ο αριθμός των οχημάτων πρόκειται να αυξηθεί σε περίπου 140 μέχρι το τέλος του 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.