ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Ford φροντίζει ώστε στο μέλλον τα ηλεκτρικά να βρίσκουν εύκολα σημεία φόρτισης

17:04 - 10 Απρ 2019 | Αυτοκίνητο
H Ford φροντίζει ώστε στο μέλλον τα ηλεκτρικά να βρίσκουν εύκολα σημεία φόρτισης
Η Ford αναπτύσσει έναν έξυπνο αλγόριθμο που θα μπορεί να υποστηρίξει, κυρίως στις πόλεις, την εκτενέστερη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων αναγνωρίζοντας τα ιδανικά σημεία για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης

Πολλοί ιδιώτες και επαγγελματίες που επιθυμούν να κάνουν στροφή σε ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου.

Η Ford επινόησε τώρα μία φιλοσοφία που βάζει τέλος σε τέτοιου είδους προβληματισμούς κάνοντας χρήση δεδομένων μεγάλου όγκου προκειμένου να εντοπιστούν τα ιδανικά σημεία για την εγκατάσταση νέων σταθμών ταχείας φόρτισης.

Επιστήμονες της εταιρείας επεξεργάστηκαν τα δεδομένα αυτά -συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου στάσεων των αυτοκινήτων- προκειμένου να εντοπίσουν τα πλέον κατάλληλα σημεία ώστε οι οδηγοί να εντάξουν τη φόρτιση στην πορεία των δρομολογίων τους, αντί να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έξτρα διαδρομές, καθυστερώντας την άφιξή τους στον τελικό προορισμό.

Μετά από μία ανάλυση σε βάθος στην περιοχή του Μείζονος Λονδίνου, η ομάδα της Ford κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρόσβαση σε σημεία φόρτισης καθ’ οδόν προς τον προορισμό μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με ένα σχετικά μικρό αριθμό στρατηγικά τοποθετημένων σταθμών ταχείας φόρτισης.

«Η αξιοποίηση, ανάλυση και εκμετάλλευση των τεραστίων ποσοτήτων δεδομένων που παρέχει η χρήση υφιστάμενων αυτοκινήτων μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στις ευκολότερες μετακινήσεις στις πόλεις του μέλλοντος», δήλωσε ο John Scott, project lead, City Data Solutions, Ford Mobility. «Εμείς στη Ford έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε έξυπνα αυτοκίνητα για έναν έξυπνο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρικών οχημάτων που θα συμβάλλουν σε καθαρότερες, πιο αθόρυβες πόλεις. Αλλά παράλληλα, θέλουμε μέσα από τη χρήση δεδομένων να κάνουμε πιο αποδοτική την επένδυση στην απαιτούμενη υποδομή που θα υποστηρίξει αυτή την προσέγγιση.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.