ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nissan:Γιορτάζει τα 50 χρόνια της σειράς Z,με ένα επετειακό 370Z

14:15 - 18 Απρ 2019 | Αυτοκίνητο
Nissan:Γιορτάζει τα 50 χρόνια της σειράς Z,με ένα επετειακό 370Z
H έκδοση Sport του 370Z αποτελεί τη βάση για το επετειακό μοντέλο, καθώς αντιπροσωπεύει το αληθινό πνεύμα ενθουσιασμού του αρχικού μοντέλου.

Η ειδική επετειακή έκδοση των 50 ετών, με την ξεχωριστή αγωνιστική εμφάνιση, παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, την ίδια πόλη όπου το αυθεντικό Datsun 240Z έκανε το ντεμπούτο του στις Η.Π.Α, πριν από μισό αιώνα.

Πραγματοποιώντας το παγκόσμιο ντεμπούτο του λίγο πριν από το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η ειδική έκδοση του 370Ζ αποτίει “φόρο τιμής” στo #46 BRE (Brock Racing Enterprises) Datsun 240Z, που κέρδισε πολλά Εθνικά Πρωταθλήματα στο SCCA με τον John Morton, πίσω από το τιμόνι. "Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι το Datsun 240Z ξεκίνησε τον μύθο για τα Ιαπωνικά σπορ αυτοκίνητα στις Η.Π.Α.", δήλωσε ο Ivan Espinosa, αντιπρόεδρος της Nissan για την παγκόσμια στρατηγική και το σχεδιασμό προϊόντων.

50th Z Interior 13 5

Το εξωτερικό της επετειακής έκδοσης του 370Z μιμείται την εμφάνιση του αρχικού αυτοκινήτου BRE και διατίθεται σε δύο διαφορετικά σχέδια χρωμάτων: λευκό με κόκκινες προεκτάσεις ή ασήμι με μαύρες αποχρώσεις. 

Στο εσωτερικό, η οδηγοκεντρική καμπίνα πλαισιώνεται από ένα βαθύ πίνακα οργάνων. Ο πίνακας οργάνων προσφέρει εξαιρετική ορατότητα και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές πληροφορίες. Τα όργανα μετρήσεων είναι προσαρτημένα στη στήλη του τιμονιού έτσι ώστε ο οδηγός να μην χρειάζεται να θυσιάσει την προτιμώμενη θέση του τιμονιού, ή την ορατότητα στα δεδομένα των οργάνων. Το μεγάλο άνω άνοιγμα του τιμονιού μπροστά από τους μετρητές, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια καλή εικόνα των ενδείξεων, ενώ το ειδικό λογότυπο της 50ής επετείου στο στροφόμετρο, είναι εκεί για να “υπενθυμίζει” τις επιδόσεις του Ζ.

50th Z Interior 13 7

Κάτω από το καπό, “βρυχάται” o φημισμένος κινητήρας V-6 των 3.7 λίτρων της Nissan, που αποδίδει 332 ίππους και 366 Nm ροπής. Το καινοτόμο σύστημα VVEL βελτιστοποιεί τις κινήσεις ανοίγματος / κλεισίματος της βαλβίδας εισαγωγής, επιτρέποντας στον αέρα να αποσταλεί αμέσως στον θάλαμο καύσης, στον ακριβή χρόνο που χρειάζεται.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 18 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.