ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GP Μονακό:Στις πρώτες οκτώ θέσεις τέσσερα μονοθέσια με κινητήρα Honda

04:16 - 28 Μαϊ 2019 | Αυτοκίνητο
GP Μονακό:Στις πρώτες οκτώ θέσεις τέσσερα μονοθέσια με κινητήρα Honda
“Πολύ καλή απόδοση που είχε σαν αποτέλεσμα και τα τέσσερα μονοθέσια να τερματίσουν στην πρώτη οκτάδα και να πάρουν βαθμούς."

Ο Max Verstappen που εκκίνησε από την 3η θέση έκανε την επίθεση του στον πρώτο κιόλας γύρο για τη 2η θέση και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας και πέρασε μπροστά από τον Valtteri Bottas, μετά από ένα ταχύτατο pit stop. Οι αγωνοδίκες στη συνέχεια τιμώρησαν τον Max με ποινή 5 δευτερολέπτων για επικίνδυνη έξοδο από τα pit, όμως ο οδηγός της Red Bull εξαπέλυσε επίθεση στον Lewis Hamilton μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Τρεις γύρους πριν τον τερματισμό ο Verstappen επιχείρησε να προσπεράσει τον Hamilton από την εσωτερική στη Nouvelle Chicane στην έξοδο του τούνελ με αποτέλεσμα τα δύο μονοθέσια να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, ανώδυνη όμως και συνέχισαν με την ίδια σειρά για να τερματίσουν στην 1η και 2η θέση.

Τελικά ο Ολλανδός κατατάχθηκε στην 4η θέση λόγω της ποινής που είχε δεχτεί καθώς τα μονοθέσια που ακολουθούσαν τα δύο πρώτα ήταν σε κοντινή απόσταση.

Η εξαιρετική στρατηγική που ακολούθησε τόσο η Aston Martin Red Bull Racing όσο και η Toro Rosso, είχε σαν αποτέλεσμα μία πλούσια συγκομιδή βαθμών. Ο Pierre Gasly, από την 8η θέση στη γραμμή της εκκίνησης λόγω της ποινής που είχε δεχτεί στις κατατακτήριες, τερμάτισε στην 5η θέση.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας από το Βρετανικό GP του 1991 που η Honda έφερε τέσσερα αυτοκίνητά της στις οχτώ πρώτες θέσεις του τερματισμού. Στο Βρετανικό GP του 1987 τα μονοθέσια με Honda είχαν κατακτήσει τις τέσσερις πρώτες θέσεις.

Επόμενος αγώνας είναι το Καναδικό Grand Prix (Circuit Gilles Villeneuve) στις 7-9 Ιουνίου 2019

Τελευταία τροποποίηση στις 08:45 - 28 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.