ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πρώτο βαν της Opel είχε ισχύ 5 ίππους και τελική 20χλμ/ώρα!

20:05 - 15 Ιουν 2019 | Αυτοκίνητο
Το πρώτο βαν της Opel είχε ισχύ 5 ίππους και τελική 20χλμ/ώρα!
Το πρώτο βαν διανομών της Opel παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1901 και είχε επιδόσεις ...ποδήλατου.

Οχήματα μεταφορών, εταιρικά αυτοκίνητα, van διανομών – νέα ορολογία για μία νέα εποχή. Με τον ερχομό του αυτοκινήτου στα τέλη του 19ου αιώνα, η έμφαση της εξέλιξης δόθηκε παράλληλα στην ικανότητα μεταφοράς φορτίου των νέων οχημάτων και στην αντοχή των κινητήρων τους. Ξαφνικά, η καλή φυσική κατάσταση και η μυϊκή δύναμη των αλόγων έπαψαν να έχουν ενδιαφέρον στον τομέα μεταφορών. Αντί ζωοτροφής, οι πρωτοπόροι της αυτοκίνησης αγόραζαν βενζίνη από το φαρμακείο. Άλλωστε, η επινόηση του πρατηρίου καυσίμου απείχε πολύ από την εποχή που οι αδελφοί Opel κατασκεύασαν τα πρώτα τους αυτοκίνητα στο Rüsselsheim το 1899.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά, το Opel Patent Motorwagen System Lutzmannαποτέλεσε τη βάση για «ένα γιγάντιο όχημα μεταφορών που κατασκεύασε η τοπική εταιρία Adam Opel για μία μεγάλη επιχείρηση κρασιών.» Αυτή η αναφορά από την τοπική εφημερίδα Main-Spitze στις 2 Ιουλίου, 1899 είναι η μόνη απόδειξη του πρώτου van διανομών της Opel. Αυτό που την εποχή εκείνη χαρακτηριζόταν ως ‘γιγάντιο’ θα μπορούσε να είναι σήμερα ένα πολύ ελαφρύ επαγγελματικό όχημα – συγκρινόμενο με τα σημερινά θηριώδη οχήματα των 40 τόνων.

Επομένως, η πρώτη φωτογραφία ενός Opel LCV χρονολογείται από το 1901 και παρουσιάζει το Lutzmann σε εκδοχή οχήματος αποσκευών με κλειστό αμάξωμα,  ισχύ 5 ίππων και μέγιστη ταχύτητα περίπου 20 km/h.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.