ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Opel Zafira Life: Σαν το σπίτι σας

08:07 - 21 Ιουν 2019 | Αυτοκίνητο
Το Zafira Life “Small” εντάσσεται στα συμπαγή πολυμορφικά, αλλά προσφέρει αισθητά περισσότερους χώρους και δυνατότητα μεταφοράς έως εννέα ατόμων – απαράμιλλο στην κατηγορία.

Είκοσι χρόνια από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς, η επιτυχημένη ιστορία συνεχίζεται με ένα νέο μοντέλο τέταρτης γενιάς. Το Opel Zafira Life είναι ένα απολαυστικό και άνετο πολυχρηστικό όχημα (MPV) το οποίο ο Γερμανός κατασκευαστής θα προσφέρει σε τρία μήκη, προσαρμοσμένα ειδικά στις απαιτήσεις των πελατών: “Small” 4,60m, “Medium” 4,95m και “Large” 5,30m – καθένα από τα οποία διαθέτει μέχρι εννέα καθίσματα.

Η έκδοση “S” του Zafira Life είναι περίπου δέκα εκατοστά μικρότερη από το υπάρχον Zafira, ενώ το “L” είναι περίπου 65cm μακρύτερο, δηλαδή εφάμιλλο του Vivaro Combi. Επομένως, το Zafira Life καλύπτει έως τρεις κατηγορίες και γίνεται νέο σημείο αναφοράς μεταξύ των MPV με πολλαπλά καθίσματα.

Το Zafira Life πληροί όλες τις απαιτήσεις διαθέτοντας ευπροσάρμοστο εσωτερικό, υψηλά επίπεδα άνεσης, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού αλλά και προηγμένα συστήματα infotainment, head-up display και active cruise control που λειτουργεί με δεδομένα από κάμερα και ραντάρ. Η προηγμένη τεχνολογία συνδυάζεται με μία τολμηρή εμφάνιση, ισορροπημένες αναλογίες, κοντούς προβόλους και το κλασικό ταμπλό Opel. Οδηγός και επιβάτες επωφελούνται από μία πανοραμική οροφή δύο τμημάτων και ένα ανοιγόμενο παράθυρο στην πίσω πόρτα.

Opel Zafira Life 505560

Για άριστη ελκτική πρόσφυση, το Zafira Life είναι εξοπλισμένο με προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip. Οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να παραγγείλουν μία έκδοση 4x4 με την έναρξη των πωλήσεων. Το σύστημα 4x4 προσφέρει η Dangel, μία εταιρία που ειδικεύεται στην τετρακίνηση. Η Opel θα προσφέρει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στις αρχές του 2021, ένα ακόμα ορόσημο στο δρόμο για τον εξηλεκτρισμό της μάρκας.

Ένα μοντέλο, τρία μεγέθη: Ένα Zafira Life για κάθε χρήση

Το Zafira Life “Small εντάσσεται στα συμπαγή πολυμορφικά, αλλά προσφέρει αισθητά περισσότερους χώρους και δυνατότητα μεταφοράς έως εννέα ατόμων – απαράμιλλο στην κατηγορία. Επίσης διαθέτει μικρό κύκλο στροφής (11,3 m), καλή οδική συμπεριφορά και δύο συρόμενες πόρτες ελεγχόμενες από αισθητήρες, οι οποίες ανοίγουν ηλεκτρικά με μία απλή κίνηση του ποδιού, όπως οι πίσω πόρτες των Astra Sports Tourer και Insignia Sports Tourer – επίσης μοναδικό στην κατηγορία. To Zafira Life “Medium” (όπως το Zafira Life “L”) έχει μεταξόνιο 3,28 m, μακρύτερο κατά 35 cm, και κατά συνέπεια περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, που το κάνει ανταγωνιστικό στην κατηγορία D των μεσαίων πολυμορφικών.

Όλα υπό έλεγχο: Head-up display, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης και κάμερα οπισθοπορείας

Το νέο Opel MPV διαθέτει πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Μία κάμερα και ένα ραντάρ παρακολουθούν την περιοχή μπροστά από το όχημα. Το σύστημα αναγνωρίζει ακόμα και πεζούς που διασχίζουν το δρόμο και ενεργοποιεί ελιγμό φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης σε ταχύτητες έως 30 km/h. Το ευφυές cruise control προσαρμόζει την ταχύτητα σε αυτή του προπορευόμενου οχήματος, επιβραδύνει αυτόματα και μπορεί να μειώσει την ταχύτητα στα 20 km/h εάν χρειαστεί. Τα συστήματα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και αναγνώρισης κόπωσης (drowsiness alert) προειδοποιούν τους οδηγούς εάν βρίσκονται πολλή ώρα στο τιμόνι και χρειάζονται διάλειμμα.

Opel Zafira Life 505556

Η υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων (High Beam Assist), που εναλλάσσεται αυτόματα μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας, ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 25km/h. Επίσης μοναδική σε αυτή την κατηγορία είναι η έγχρωμη προβολή του head-up display που εμφανίζει την ταχύτητα, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και πληροφορίες πλοήγησης.

Η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών διατίθεται με τα συστήματα infotainment Multimedia και Multimedia Navi. Και τα δύο συστήματα περιλαμβάνουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Το Multimedia Navi διαθέτει επιπρόσθετα πλοήγηση στο Ευρωπαϊκό δίκτυο με τρισδιάστατη απεικόνιση. Σημεία ενδιαφέροντος (POIs) σε μεγάλες πόλεις προβάλλονται με ποιότητα “Full HD”. Προαιρετικά, η γεωγραφία μιας διαδρομής σε ταξίδια cross-country απεικονίζεται πολύ ρεαλιστικά. Χάρη στο Opel Connect, το σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο που ενημερώνουν για την τελευταία κατάσταση στους δρόμους. Ένα ισχυρό ηχοσύστημα διατίθεται σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού. Στην κορυφαία έκδοση, οι επιβάτες απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα ήχου από 10 ηχεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:04 - 21 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.