ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανανεωμένο SKODA SUPERB: Ορίζει την κατηγορία!

13:58 - 01 Ιουλ 2019 | Αυτοκίνητο
Σχεδιαστική και τεχνολογική αναβάθμιση για το SKODA SUPERB, με τη ναυαρχίδα της μάρκας να εκσυγχρονίζεται πλήρως τρεισήμισι χρόνια μετά την παρουσίαση της τρίτης γενιάς. Επιπλέον, το κορυφαίο μοντέλο της SKODA θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο ως SUPERB SCOUT, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει και το SUPERB iV plug-in hybrid. Τεχνολογικά highlights όπως οι προβολείς Full LED Matrix καθώς και μια ακόμα πιο πλήρης γκάμα καινοτόμων συστημάτων υποβοήθησης καθιστούν το SKODA SUPERB ένα από τα ασφαλέστερα και πιο άνετα αυτοκίνητα στο δρόμο. Μάλιστα, σε ότι αφορά τους χώρους, το νέο μοντέλο αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Η SKODA ενδυνάμωσε περαιτέρω το SUPERB και το SUPERB COMBI, αναβαθμίζοντας τη ναυαρχίδα της με νέες τεχνολογίες και ένα ακόμη πιο εξελιγμένο εσωτερικό. Την άνοιξη του 2019, η τρίτη γενιά του SUPERB, η οποία παρουσιάστηκε το 2015, ξεπέρασε τον αριθμό ορόσημο των 500.000 μονάδων. Το SUPERB COMBI αντιπροσωπεύει περίπου το 54% των SUPERB που πωλούνται στην Ευρώπη.

Έτσι λοιπόν το SKODA SUPERB είναι ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο στην κατηγορία του, τόσο ως λιμουζίνα όσο και ως στέισον/combi, έχοντας μια διευρυμένη πελατειακή βάση χάρη στα πολλά του χαρίσματα και πλεονεκτήματα. Το SUPERB είναι εξαιρετικό και ως εταιρικό αυτοκίνητο και αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό του στον τομέα αυτό - ένα ποσοστό που σήμερα είναι της τάξης του 82%*.

Αυτά που λατρεύουν οι οικογένειες στο SKODA SUPERB είναι οι εξαιρετικά άνετοι χώροι, η ευελιξία και η πρακτικότητά του, καθώς και η κορυφαία σχέση τιμής-απόδοσής του. Το καινούργιο SUPERB SCOUT απευθύνεται στους πελάτες που θέτουν ως επίκεντρο τον πολυλειτουργικό χαρακτήρα και το μοντέρνο, ενεργό lifestyle και έτσι διευρύνει το κοινό στο οποίο απευθύνεται η συνολική γκάμα του μοντέλου.

Πρώτος κινητήρας πετρελαίου της νέας γενιάς EVO

Το SKODA SUPERB, εξοπλίζεται με σύγχρονους κινητήρες, τρεις πετρελαίου και τρεις βενζίνης, η απόδοση των οποίων κυμαίνεται από τα 120 PS έως τα 272 PS. Ο 2.0 TDI που αποδίδει 150 PS - ο πρώτος diesel της SKODA από τη νέα γενιά κινητήρων Evo της Volkswagen - είναι μια εντελώς νέα σχεδίαση.

Συνολικά μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάμεσα σε δέκα διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρα / μετάδοσης, με το αυτόματο κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων να είναι, ανάλογα με τον κινητήρα και το επίπεδο εξοπλισμού, είτε στάνταρ είτε προαιρετικό. Ο κορυφαίος ντίζελ μπορεί, αν το επιθυμεί ο πελάτης, να συνδυαστεί και με τετρακίνηση, η οποία είναι στάνταρ στην πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης. Το SKODA SUPERB SCOUT διατίθεται αποκλειστικά με τους δύο αυτούς κινητήρες και στάνταρ τετρακίνηση.

NEW SKODA SUPERB LK 2

Προηγμένα συστήματα ασφάλειας 

Μία πλήρης σειρά από προηγμένα συστήματα ασφάλειας, προστατεύει οδηγό και επιβάτες στο νέο SKODA SUPERB. Κάποια από αυτά είναι πρωτοεμφανιζόμενα σε μοντέλα της SKODA. Ίσως το πιο σημαντικό είναι το Προσαρμοζόμενο Cruise Control (Adaptive Cruise Control). Για ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα, το σύστημα προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου ανάλογα με τα προπορευόμενα οχήματα και – αν συνδυαστεί με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG – μπορεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και – εφόσον αυτή η ακινητοποίηση δεν υπερβεί τα 3 δευτερόλεπτα – να το εκκινήσει και πάλι, τελείως αυτόματα. Το σύστημα επίσης χρησιμοποιεί εικόνα από την κάμερα στο παρμπρίζ και δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης που αφορούν τόσο σήματα περιορισμού ταχύτητας όσο και στροφές και ανάλογα προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου!

Αξίζει επίσης να αναφερθεί το Side Assist (Πλευρική Υποβοήθηση) - το οποίο λειτουργεί σε απόσταση έως και 70 μέτρων πίσω από το αυτοκίνητο - αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο ασφάλειας της γκάμας του SUPERB. Τέλος, καινούργιο σύστημα είναι η Υποβοήθηση Έκτακτης Ανάγκης για δρόμους πολλαπλών λωρίδων (Emergency Assist for multi-lane roads), διαθέσιμη από τα μέσα του 2020, ενώ πλέον το Front Assist διαθέτει και προληπτική προστασία πεζών.

Ενεργός φωτισμός για διαφορές καταστάσεις κίνησης και καιρικές συνθήκες

Οι προβολείς Full LED Matrix διαθέτουν χαρακτηριστικά κρυστάλλινα εφέ καθώς και την επιγραφή «SKODA Crystal Lighting». Οι προβολείς παρέχουν διαφορετικές λειτουργίες φωτισμού για διάφορες καταστάσεις και καιρικές συνθήκες, όπως οδήγηση στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο ή στη βροχή. Αποτελούνται από μια μονάδα bi-LED για τη μεσαία σκάλα και τη Matrix μεγάλη σκάλα καθώς και από άλλα τρία LED στοιχεία μεγάλης σκάλας. Μία στενή λωρίδα LED ενσωματώνει τα φλας, τα φώτα ημέρας και τα φώτα θέσης, ενώ LED που μοιάζουν με βελόνες αποτελούν μέρος της ενεργής λειτουργίας Coming / Leaving Home. Κατά την προσέγγιση μιας στροφής ακόμη μια άλλη λυχνία LED φωτίζει δυναμικά το δρόμο ανάλογα με τη λειτουργία, ενώ όταν το αυτοκίνητο στρίβει τα επανασχεδιασμένα φώτα ομίχλης – που χρησιμοποιούν τέσσερις πηγές LED που είναι στάνταρ - λειτουργούν ως φώτα στροφής. Κάτω από το νέο διακοσμητικό χρωμίου στο πίσω μέρος, τα φλας των Full LED πίσω φώτων ενεργοποιούνται με τέτοιο τρόπο που γίνονται ακόμα πιο άμεσα αντιληπτά, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια και δημιουργώντας πρόσθετο δυναμισμό. Οι προβολείς Full LED Matrix περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό των SKODA SUPERB SPORTLINE και SKODA SUPERB L&Κ.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.