ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Ford GT Mk II ανεβάζει τους τόνους στο φεστιβάλ ταχύτητας

15:23 - 04 Ιουλ 2019 | Αυτοκίνητο
To Ford GT Mk II ανεβάζει τους τόνους στο φεστιβάλ ταχύτητας
Προϊόν της Ford Performance και της Multimatic, το Ford GT Mk II ενσαρκώνει τις απόλυτες δυνατότητες του μοντέλου σε μία έκδοση αποκλειστικά για χρήση σε πίστα

Αντιπροσωπεύοντας για το εμβληματικό σπορ μοντέλο της εταιρείας το επόμενο στάδιο σε ότι αφορά τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά, η Ford και η Multimatic αποκαλύπτουν σήμερα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το Ford GT Mk II, μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Με τον γνωστό κινητήρα 3.5L EcoBoost της Ford να αποδίδει 700 ίππους, με κορυφαία αεροδυναμική απόδοση και οδική συμπεριφορά με αγωνιστικά γονίδια, το νέο GT Mk II αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Ford Performance και της Multimatic, το οποίο έρχεται να αξιοποιήσει όλη την τεχνογνωσία που αποκόμισε η Ford από την επιτυχημένη παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και το Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar με το αγωνιστικό Ford GT. Παρόλα αυτά, το GT Mk II δεν υπόκειται στους περιορισμούς που διέπουν τις καθαρόαιμες αγωνιστικές προτάσεις που λαμβάνουν μέρος στους παραπάνω θεσμούς.

«Το GT Mk II απελευθερώνει όλες τις δυνατότητες του Ford GT, όντας απαλλαγμένο από τους περιοριστικούς κανόνες που επιβάλουν οι αρχές σε διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού» δήλωσε ο Hau Thai-Tang, Ford chief product development & purchasing officer. «Πρόκειται για ό,τι πιο κοντινό στο αγωνιστικό Ford GT που τον περασμένο μήνα διέσχισε τη γραμμή τερματισμού στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.»

Με παραγωγή που περιορίζεται σε 45 μονάδες και προτεινόμενη λιανική τιμή 1,2 εκατ. δολάρια, το GT Mk II έρχεται να πλαισιώσει το αγωνιστικό GT που κέρδισε το 2016 των 24ωρο αγώνα στο Le Mans, καθώς και την πολιτική έκδοση του Ford GT.

«Μέχρι τώρα, το GT δεν είχε ξεδιπλώσει όλες του τις δυνατότητες» δήλωσε ο Larry Holt, chief technical officer, Multimatic. «Η έκδοση παραγωγής είναι προφανές ότι υπόκειται στους περιορισμούς που επιβάλουν οι παγκόσμιες απαιτήσεις έγκρισης τύπου. Την ίδια στιγμή και η αγωνιστική έκδοση υποφέρει από τους περιορισμούς των κανονισμών που μειώνουν την ιπποδύναμη κατά 150 ίππους. Το Mk II έρχεται να απαντήσει στην ερώτηση που έχει να κάνει με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου μετά την άρση όλων των περιορισμών. Και η απάντηση που δίνουμε είναι μία: εντυπωσιακές!»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.