ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΕΟ FORD RANGER RAPTOR: Ανοίγει και δρόμους! (Οδηγούμε στην Ελλάδα)

13:58 - 11 Ιουλ 2019 | Αυτοκίνητο
ΝΕΟ FORD RANGER RAPTOR: Ανοίγει και δρόμους! (Οδηγούμε στην Ελλάδα)
Δεν είναι μόνο η …αγριεμένη ομορφιά του, ή οι τεχνολογικές αρετές του, που το κάνουν έναν πραγματικό «οδοστρωτήρα» πολυτελείας. Το Ranger Raptor συγκεντρώνει όλη την τεχνολογική, αγωνιστική, σχεδιαστική υπεροχή της Ford, προσφέροντας ένα μοντέλο που δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητο στο διάβατα του.

Ποιο είναι, λοιπόν, το μενού του νέου Ford Ranger Raptor; Το επιβλητικό «αγροτικό» όχημα, πέρασε από τα μαγικά χέρια της αγωνιστικής ομάδας η Ford Performance, δημιουργώντας την πιο σκληρή - αγωνιστική εκδοχή του δημοφιλούς μικρού φορτηγού Ranger.

Για παράδειγμα, το σασί τύπου σκάλας είναι ενισχυμένο σε 12 σημεία και με απόσταση από το έδαφος 28,3 εκατοστά (βάθος βύθισης 850 mm). Επίσης, οι τεχνικοί «έχτισαν» ένα εντυπωσιακό επαγγελματικό αυτοκίνητο, πιο φαρδύ, μακρύ και ψηλό από αυτό του Ranger, και το πάτησαν στο έδαφος με αλουμινένιες ζάντες 17 ιντσών, που φορούν τα ειδικά για την περίσταση ελαστικά Baha Champion της BF Goodrich, σε διάσταση 285/70/. Επίσης, το ο πλαίσιο χρησιμοποιεί υψηλής αντοχής ατσάλια με χαμηλή περιεκτικότητα σε κράματα, για να αντέχει την υψηλή καταπόνηση που επιφέρει η off-road αγωνιστική οδήγηση.

Ford Ranger Raptor 2

Επίσης, από την πληθώρα των επεμβάσεων το νέο μοντέλο διαθέτει μια όντως, μαγική συνταγή στον τομέα των αμορτισέρ ( FOX με Position Sensitive Damping ) που καταφέρνουν να παράγουν υψηλότερες δυνάμεις απόσβεσης σε ακραίες συνθήκες για απαράμιλλη συμπεριφορά off-road,

Το Ranger Raptor διαθέτει επίσης μοναδικές ποδιές στο κάτω μέρος του αμαξώματος για προστασία όταν κινείται σε κακοτράχαλα εδάφη.

Επίσης, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από έξι προφίλ, για την οδήγηση, από την πιο άνετη έως την πιο ακραία, όπως την Rock mode που προορίζεται για οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα σε πετρώδη εδάφη, όπου ο ομαλός έλεγχος είναι πρωταρχικής σημασίας.

Ford Ranger Raptor 10

Κάτω από το καπό του, ο Bi-turbo 2.0-litre EcoBlue με το θαυματουργό αυτόματο 10αρι κιβώτιο ταχυτήτων της Ford που αποδίδει 213 ίππους/3750 σαλ και μέγιστη –θηριώδη- ροπή 500 Nm/1750-2000 σαλ.

Όλα αυτά στην πράξη απλά, κάνουν θαύματα. Το νέο μοντέλο δεν διστάζει να προσπεράσει με υποδειγματική άνεση ακόμη και τους πιο κακοτράχαλους δρόμους, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, χάρη στις εξαιρετικές αναρριχητικές του επιδόσεις, μπορεί να ανοίξει δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν.

Ford Ranger Raptor 4

Όλα αυτά με την υποστήριξη των συστημάτων υποβοήθησης – που είναι δεκάδες - που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των οδηγών όταν κινούνται στο άγνωστο σε διαδρομές off-road.

Πιο άνετο και πλούσιο τεχνολογικά pick – up δεν θα μπορούσαμε να συναντήσουμε. Ο οδηγός δεν κάθεται απλά ψηλά, αλλά, βλέπει χαμηλά τους οδηγούς των άλλων …γήινων pick – up. Σε πληθώρα και οι τεχνολογίες για την άνεση , ενώ δεσπόζει το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της Ford, SYNC 3, με δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών ήχου, πλοήγησης και συνδεδεμένων smartphone με απλές, καθημερινές φωνητικές εντολές. Το σύστημα προσφέρει Apple CarPlay και Android Auto™, χωρίς πρόσθετο κόστος, και περιλαμβάνει SYNC AppLink για φωνητική ενεργοποίηση μιας σειράς εφαρμογών smartphone.

Ford Ranger Raptor 12

Η κεντρική, έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών ελέγχεται με χειρονομίες pinch & swipe, και φέρει τεχνολογία sat-nav που αποδεικνύεται χρήσιμη σε διαδρομές off-road σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ παρέχει ακόμα και δυνατότητα καταγραφής σημείων πορείας κατά την εξερεύνηση μη χαρτογραφημένων περιοχών. Η τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect προσφέρει συνδεσιμότητα εν κινήσει.

Το νέο μοντέλο προσφέρεται ήδη στην χώρα μας, αλλά, το εργοστάσιο έχει υπολογίσει μόλις 55 κομμάτια για την ελληνική αγορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:52 - 11 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.