ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Σμύρνη το νέο εργοστάσιο της VW!

06:59 - 15 Ιουλ 2019 | Αυτοκίνητο
Στη Σμύρνη το νέο εργοστάσιο της VW!
Ο ρόλος του Κατάρ στην τελική επιλογή, που έχει και ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών στο γκρουπ VW.

Είναι από τις ειδήσεις που έκαναν ...κρότο το τελευταίο διήμερο στον χώρο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και η VW αποφάσισε να κατασκευάσει το νέο της, νευραλγικό για την κατασκευή σημαντικών μοντέλων - από όλο το γκρουπ - εργοστάσιο στη Σμύρνη. 

Το τελευταίο διάστημα τα στελέχη του γερμανικού Ομίλου είχαν δύο επιλογές. Ή την Βουλγαρία, ή την Τουρκία. Τελικώς, η χώρα που θα φιλοξενήσει ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της φίρμας θα είναι η Τουρκία, με τις εγκαταστάσεις να χωροθετούνται στην Σμύρνη. 

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα για την τελική επιλογή της Τουρκίας σημαντικό ρόλο έπαιξε το Κατάρ. Είναι γνωστό πως το Εμιράτο κατέχει το 14,6% των μετοχών της VW και το 17% των ψήφων του διοικητικού συμβουλίου. Επίσης, οι στενοί οικονομικοί δεσμοί των δύο κρατών - Κατάρ και Τουρκίας - είναι γνωστοί, με την πρώτη να επιθυμούσε να στηθεί με κάθε θυσία το εργοστάσιο των Γερμανών στα παράλια της Μικράς Ασίας. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εργοστάσιο της VW θα κατασκευάζει στην Τουρκία μοντέλα από όλες τις μάρκες του γκρουπ (VW, Skoda και Seat) με στόχο την ελάφρυνση του φόρτου παραγωγής των μονάδων που βρίσκονται στην Ευρώπη , με δυνατότητα παραγωγής 350.000 αυτοκίνητων το χρόνο.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.