ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης: Ιδού το πρώτο ηλεκτρικό της MINI

12:11 - 10 Σεπ 2019 | Αυτοκίνητο
Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης: Ιδού το πρώτο ηλεκτρικό της MINI
Το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, με έναρξη παραγωγής το Νοέμβριο του 2019.

Το νέο MINI Cooper SE είναι το πρώτο πολυτελές compact αυτοκίνητο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που προσφέρει μία βιώσιμη αλλά και συναρπαστική οδηγική εμπειρία στην πόλη. Βασίζεται στο 3θυρο ΜΙΝΙ Hatch με συμβατικό σύστημα κίνησης, αναβαθμισμένο αισθητικά με αποκλειστικές πινελιές. Ο ηλεκτροκινητήρας 135 kW/184 hp που κινεί τους εμπρός τροχούς σε κλασικό στυλ MINI χαρίζει εντυπωσιακή επιτάχυνση. Η άμεση απόκριση του μοτέρ στο παραμικρό άγγιγμα του γκαζιού προσδίδει μία νέα διάσταση στη θρυλική go-kart αίσθηση της μάρκας. Το νέο MINI Cooper SE επιταχύνει από 0 στα 60 km/h σε μόλις 3,9 δευτ. ενώ χρειάζεται μόνο 7,3 δευτ. για το σπριντ 0 - 100 km/h.

Η απαιτούμενη ενέργεια για την κίνηση του αυτοκινήτου τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς που παρέχει αυτονομία 235 - 270 km.

Το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, με έναρξη παραγωγής το Νοέμβριο του 2019. Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται με πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού και τέσσερα πακέτα εξοπλισμού στο λανσάρισμα, ώστε να προσαρμόζεται με ακρίβεια σε ατομικές απαιτήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.