ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα κορυφαία ηλεκτρικά-υβριδικά SUV στην Ελλάδα

14:48 - 14 Οκτ 2019 | Αυτοκίνητο
Τα κορυφαία ηλεκτρικά-υβριδικά SUV στην Ελλάδα
Η νέα δεκαετία φέρνει το ρεύμα και στα SUV με πολλά μοντέλα να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά ή να φέρουν plug-in υβριδική τεχνολογία.

Hyundai Kona Hybrid: Υβριδικές ...ανησυχίες

Το  Hyundai Kona Hybrid εμπλουτίζει την γκάμα του μικρού SUV των κορεατών. Εκτός από την ενδιαφέρουσα σχεδίαση του, η νέα υβριδική έκδοση συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων που συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα 43,5 ίππων με 170 Nm ροπής. Τροφοδοτείται από μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,56 kWh. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 141 ίππους, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση είναι στα 3,9 λίτρα/100 χλμ. Οι εκπομπές ρύπων ορίζονται στα 90 γρ./χλμ.

Hyundai Kona Hybrid

Mercedes-Benz EQC: Με πολλά βολτ και στην Ελλάδα

Η γερμανική φίρμα έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται για τη νέα της φίρμα, την EQ, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το EQC!  Το νέο μοντέλο, που κοστίζει από 79.360 ευρώ στην χώρα μας,  είναι ο αντίπαλος του εξίσου ηλεκτρικού μοντέλο της Audi, του e-tron.  Εκτός από την σύγχρονη σχεδίαση του, το νέο μοντέλο θα αντλεί την δύναμη του από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε άξονα του νέου SUV της φίρμας.  Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου των 80 kWh. Η αυτονομία του θα είναι στα 450  - 500 χιλιόμετρα, μετά από μια πλήρη φόρτιση, που όπως και σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα θα πραγματοποιείται, είτε σε οικιακή πρίζα, είτε μέσω ταχυφορτιστή, που θα μειώνει αισθητά και τον χρόνο φόρτισης. Και οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 407 ίππους. Η νέα νέα Mercedes EQC υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να πραγματοποιείται σε λιγότερο από 5 δλ.

MERCEDES BENZ EQC

Νίκος Λιβανός

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.