ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια νέα SUV προσφέρουν Dacia, Mercedes-Benz και Peugeot

08:00 - 19 Οκτ 2019 | Αυτοκίνητο
Ποια νέα SUV προσφέρουν Dacia, Mercedes-Benz και Peugeot
Τα SUV δεν είναι απλά μόδα. Είναι τα μοντέλα που έχουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο σχεδόν σε όλες τις αγορές. Στην Ελλάδα, η SUV …mania είναι γεγονός, ιδιαίτερα για τα μικρά και τα μικρομεσαία μοντέλα, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους νέους αγοραστές. Η συνεχώς ανοδική πορεία τους είναι δικαιολογημένη: Τα SUV μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών, έχουν επιβλητική εμφάνιση, διαθέτουν άνετους χώρους – με την υπερυψωμένη θέση οδήγησης να δίνει ένα ατού στον οδηγό – και φυσικά, προσφέρονται σε πληθώρα εκδόσεων – κινητήρων που βάζουν σε σκέψεις τους υποψήφιους αγοραστές στην τελική επιλογή.

Τα SUV/Crossover κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στον τομέα των πωλήσεων. Ένα στα τρία μοντέλα που πρωτοκυκλοφορούν στην χώρα μας αφορά ένα καινούργιο SUV. Eίναι ενδεικτικό, ότι από τις αρχές της χρονιάς έως τον Αύγουστο του 2019, έχουν συνολικά ταξινομηθεί 28.623 SUV μοντέλα, ενώ το μερίδιο αγοράς τους έχει φτάσει το 32,96%.

Σήμερα, τα SUV προσφέρονται τόσο σε εκδόσεις βενζίνης, όσο και ντίζελ, ενώ, την επόμενη δεκαετία θα δούμε την συγκεκριμένη κατηγορία να εισέρχεται δυναμικά και στην ηλεκτροκίνηση, με πολλά νέα μοντέλα να ...πριζώνονται για το καλό του πλανήτη!

Δείτε ορισμένα νέα μοντέλα SUV από Peugeot, Dacia και Mercedes-Benz.

Peugeot 2008

To Peugeot 2008 μεγάλωσε σε διαστάσεις, προσφέρει πιο άνετους χώρους και ποντάρει στην τεχνολογική του υπεροχή. Με μήκος 4,3 μέτρα το γαλλικό SUV εκμεταλλεύεται την ευρωχωρία του μοντέλου, που επαρκεί για πέντε επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι στα 360 λίτρα. Φέρει το σύστημα πλοήγησης TomTom και λειτουργίες  Apple CarPlay, Android Auto κ.α. Προσφέρεται με υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες PureTech,  1.2 και 1.5 λίτρων , ενώ σε ντίζελ υπάρχει η γνώριμη συνταγή με τον 1.500άρη HDi. Το εφαλτήριο μοτέρ των 1.2 PureTech προσφέρεται σε δύο εκδόσεις,   100 και 130 ίππων (6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο στάνταρ στα δύο, προαιρετικά 8άρι αυτόματο στον 1.2 130).  Ο μεγαλύτερος κινητήρας βενζίνης των 1,5 λίτρων αποδίδει 155 ίππους,  Στο μέλλον και ηλεκτρικό, το e-2008, που θα κινείται από ένα ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων,με αυτονομία που αγγίζει τα 310 χιλιόμετρα.

Peugeot 2008 2017 1600 02

Dacia Duster

Με αναβαθμισμένη εμφάνιση, πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, και επιδόσεις για εντός και εκτός δρόμου διαδρομές το νέο Duster θα προσελκύσει μεγαλύτερο εύρος αγοραστών με ατού την πιο δελεαστική τιμή του και σίγουρα τους μεγάλους χώρους.  Στον τομέα της σχεδίασης, το νέο μοντέλο έχει πλέον πιο κομψή γραμμή, με κύριο χαρακτηριστικό τις αλουμινένιες ράγες οροφής. Οι χώροι του και οι εξαιρετικές επιδόσεις του στις εκτός δρόμου διαδρομές είναι το μεγάλο του ατού, χάρη στην απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.  Σύμμαχος σε αυτό και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος με το προηγμένο σύστημα 4κινησης (2WD, Auto, 4WD lock). Διαθέτει σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης Media Nav Evo με  κάμερα οπισθοπορείας. Προσφέρεται με μοτέρ 1.2 TCe απόδοσης 120 ίππων και 1.5 dCi 110 ίππων.

DACIA DUSTER

Mercedes-Benz GLB

Η νέα GLB είναι το πρώτο επταθέσιο SUV με μήκος  4,63 μέτρα. Όπως όλα τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας ,και αυτό το μοντέλο ενσωματώνει όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα μπορούσε να προικίσει το γερμανικό εργοστάσιο το νέο της SUV.  Καλύπτει κάθε απαίτηση, με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ που ξεκινούν από τα 1.3 λίτρα.

Mercedes Benz GLB 2020 1024 02 1

Νίκος Λιβανός







Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.