ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BMW Group:€400 εκατ. για το BMW iNEXT, το επόμενο ηλεκτρικό

09:56 - 06 Δεκ 2019 | Αυτοκίνητο
BMW Group:€400 εκατ. για το BMW iNEXT, το επόμενο ηλεκτρικό
Με το λανσάρισμα του BMW iNEXT το 2021, το εργοστάσιο του Dingolfing θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει το κατάλληλο μίγμα πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, plug-in υβριδικών και μοντέλων με θερμικούς κινητήρες

Το BMW Group επενδύει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο του Dingolfing για την παραγωγή του BMW iNEXT. Αυτό προετοιμάζει το δρόμο για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας και υψηλών αυτοματοποιημένων μοντέλων BMW στο μέλλον, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μονάδα του δικτύου παραγωγής του.

Με το λανσάρισμα του BMW iNEXT το 2021, το εργοστάσιο του Dingolfing θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει το κατάλληλο μίγμα πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, plug-in υβριδικών και μοντέλων με θερμικούς κινητήρες, ανάλογα με τη ζήτηση, σε μία γραμμή συναρμολόγησης. «Υιοθετώντας ευέλικτες δομές παραγωγής, τα εργοστάσιά μας είναι άριστα προετοιμασμένα ώστε να ικανοποιούν τις πιο ποικίλες ανάγκες της αγοράς», εξήγησε ο Milan Nedeljkovic, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος παραγωγής. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα επόμενα χρόνια, δεν θα υπάρχει μόνο μία λύση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των πελατών μας ανά τον κόσμο. Το αντίθετο, εκτιμούμε ότι θα δούμε ένα μίγμα διαφορετικών τεχνολογιών κίνησης». Τα plug-in υβριδικά οχήματα ήδη αποτελούν σχεδόν το 10% της παραγωγής του Dingolfing. Το BMW iNEXT θα γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία του εργοστασίου από το 2021.

Με τις τρέχουσες επενδύσεις και τις κατασκευαστικές εργασίες, το εργοστάσιο του Dingolfing δεν προετοιμάζεται απλά για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και για τη στάνταρ παραγωγή άκρως αυτοματοποιημένων οχημάτων. Όπως δήλωσε ο Milan Nedeljkovic: «Καθώς η τεχνολογία των οχημάτων μας γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, οι δυνατότητες ενσωμάτωσης στο σύστημα θα αποτελέσουν ένα αποφασιστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Με το BMW iNEXT, το εργοστάσιο του Dingolfing δείχνει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυξανόμενες προϊοντικές απαιτήσεις με αποδοτική μαζική παραγωγή».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:14 - 06 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.