ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με δύο plug in υβριδικές εκδόσεις το Opel Grandland X

16:52 - 17 Δεκ 2019 | Αυτοκίνητο
Με δύο plug in υβριδικές εκδόσεις το Opel Grandland X
Tο Grandland X είναι το πρώτο Opel που διατίθεται σε δύο υβριδικές εκδόσεις: ως τετρακίνητο Grandland X Hybrid4 και ως προσθιοκίνητο FWD.

Το επόμενο εξηλεκτρισμένο μοντέλο Opel έρχεται. Μετά το πλήρως ηλεκτρικό Opel Corsa-e και το τετρακίνητο Grandland X plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV), το κομψό SUV διατίθεται τώρα ως PHEV με εμπρόσθια κίνηση. Επομένως, το Grandland X είναι το πρώτο Opel που διατίθεται σε δύο υβριδικές εκδόσεις: ως τετρακίνητο Grandland X Hybrid4 και ως προσθιοκίνητο FWD. 

Με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6L και έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς, το Grandland X Hybrid παράγει συνολική ισχύ 165kW (224hp) και ροπή έως 360Nm (Όταν κινείται αμιγώς με ηλεκτρισμό, το υβριδικό μοντέλο μπορεί να καλύψει έως 57km στον κύκλο WLTP.

 Το υψηλό επίπεδο ασφάλειας εγγυώνται οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με ανίχνευση πεζού  και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning) και αναγνώριση κόπωσης οδηγού (driver drowsiness detection). Με το σύστημα infotainment Navi 5.0 IntelliLink και μεγάλη, έγχρωμη οθόνη αφής, ο οδηγός και οι επιβάτες είναι άριστα συνδεδεμένοι.

 Το Grandland X Hybrid προσφέρει τρία προγράμματα λειτουργίας – “Electric”, “Hybrid” και “Sport” – επιτρέποντας στους οδηγούς να διαμορφώνουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τους σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ή τις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες. Για παράδειγμα, με την επιλογή “Hybrid” ενεργοποιείται αυτόματα η πιο αποδοτική λειτουργία, με δυνατότητα αλλαγής σε “Electric” για οδήγηση μηδενικών ρύπων στο κέντρο της πόλης. Το “Sport” συνδυάζει την ισχύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα για ιδιαίτερα δυναμικές επιδόσεις. Το Grandland X Hybrid έχει επιτάχυνση 0 - 100km/h σε 8,9 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 225km/h.

Η πρίζα φόρτισης της μπαταρίας μέσω του ενσωματωμένου φορτιστή 3.7 kW (μία έκδοση 7.4 kW είναι προαιρετική) είναι τοποθετημένη σε βολικό σημείο, αντιδιαμετρικά από την τάπα καυσίμου, ενώ η μπαταρία είναι εγκατεστημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα για βελτιστοποίηση του χώρου επιβατών και αποσκευών.

 Με το νέο Grandland X Hybrid, η ηλεκτρική επέλαση  της Opel προχωρά ακάθεκτα. Το πρώτο  ηλεκτρικό, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της μάρκας, το Vivaro-e, αναμένεται να φτάσει στην αγορά του χρόνου. Πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις των Combo Life, Combo Cargo και Zafira Life θα ακολουθήσουν το 2021. Μέχρι το 2024, όλα τα μοντέλα Opel θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.