ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι νέο φέρνει η καινούργια Mercedes-Benz GLA-Πότε κυκλοφορεί στην Ελλάδα

18:30 - 07 Ιαν 2020 | Αυτοκίνητο
Τι νέο φέρνει η καινούργια Mercedes-Benz GLA-Πότε κυκλοφορεί στην Ελλάδα
Η Mercedes-Benz GLA αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες και στην ελληνική αγορά.

Η Mercedes-Benz GLA ανήκει στην οικογένεια των πιο καλοπουλημένων μοντέλων, όντας ένα μοντέλο που αποδείχθηκε λίρα εκατό για τους Γερμανούς. Χάρη στις νέες A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA, ο γερμανικός όμιλος αναμένεται έως τα τέλη του 2019 να ξεπεράσει για ακόμη μια χρονιά σε πωλήσεις τα 2 εκατομμύρια οχήματα, ενώ η GLA είναι ένα από τα δύο ευπώλητα SUVs μοντέλα – μαζί με την GLC – σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το γερμανικό SUV έρχεται να ενισχύσει στην παρουσία του σε μια δημοφιλή κατηγορία, με ένα μοντέλο που όντως, έχει ανοίξει τον δρόμο των εμπορικών επιτυχιών για τον γερμανικό κολοσσό. Η νέα GLA αναμένεται να είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις ( και ψηλότερη κατά 11 χιλιοστά σε σχέση με την τωρινή), ακόμη πιο πλούσια σε τεχνολογικό επίπεδο, με πολλά συστήματα υποβοήθησης να δείχνουν τον δρόμο προς την «ενισχυμένη» ημιαυτόνομη οδήγηση. To κόμπακτ SUV, εκτός από τη νέα σχεδιαστική του φιλοσοφία, θα φέρει μια ευρεία γκάμα κινητήρων, σε βενζίνη και ντίζελ, αρχικά. Συγκεκριμένα, το μικρότερο μοτέρ βενζίνης είναι 1.33 λτ. αλλά και ντίζελ 1.5 λτ. Στο μέλλον θα δούμε και τις εξελιγμένες υβριδικές εκδοχές, που θα αποκαλυφθούν το 2020, στο πλαίσιο της μείωσης του μέσου όρου των εκπομπών ρύπων. Επίσης, οι πιο ισχυρές, σπορ παρουσίες θα ποντάρουν στις AMG εκδόσεις, μεταξύ αυτών και μια με 306 ίππους.

Mercedes Benz GLA 2021 1600 06

Στα νέα τεχνολογικά του καλούδια, το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων, που μεταξύ άλλων, θα δέχεται φωνητικές εντολές από τον οδηγό στην γλώσσα της καθομιλουμένης, κάτι που θα συμβάλλει στην πιο εύκολη χρήση και την συλλογή πληροφοριών, την στιγμή της οδήγησης, χωρίς χρονο -καθυστερήσεις.

Με όπλο τη νέα γκάμα SUV, oι πωλήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας παρουσιάζουν σημαντική αύξηση της τάξεως του 7% - 8%, σε σχέση με πέρσι. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις πωλήσεων για το γερμανικό «αστέρι» σημειώνονται στην Ευρώπη και την ασιατική αγορά. Και σε μια χρονική στιγμή, που η Mercedes-Benz επενδύει με ταχείς ρυθμούς στην ηλεκτροκίνηση αλλά και τα υβριδικά οχήματα. Σε αριθμούς, η φίρμα έχει ενισχύσει από τις αρχές του 2019 τη γκάμα της με σχεδόν 10 υβριδικά μοντέλα, ενώ το 2020, ο αριθμός των plug – in υβριδικών θα αγγίζει τα είκοσι.

Mercedes Benz GLA 2021 1600 1b

Τελευταία τροποποίηση στις 18:38 - 07 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.