ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ...έξυπνες ζάντες στο νέο ηλεκτρικό της ΒΜW που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου!

18:34 - 06 Φεβ 2020 | Αυτοκίνητο
Οι ...έξυπνες ζάντες στο νέο ηλεκτρικό της ΒΜW που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου!
Τα πλεονεκτήματά τους από απόψεως αεροδυναμικής απόδοσης και βάρους συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για το BMW iX3 κατά 2% επιπλέον στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών WLTP

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, οι ζάντες και η αεροδυναμική ροή τους επηρεάζουν τη συνολική απόδοση σε ποσοστό που φτάνει και το 30%. Τώρα, μία ακόμα πιο εξελιγμένη τεχνολογία Αεροδυναμικής Ζάντας της BMW κάνει το ντεμπούτο της στο BMW iX3, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί μέσα στο 2020: Ο νέος συνδυασμός αλουμινένιας ζάντας και εξατομικευμένων ένθετων ολοκληρώνει τον αποδοτικό χαρακτήρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Sport Activity Vehicle (SAV) της BMW.

Πέραν της μείωσης της αντίστασης του αέρα κατά 5% περίπου συγκριτικά με μία συμβατική BMW X3, οι νέες Αεροδυναμικές Ζάντες (Aerodynamic Wheels) είναι αποδοτικότερες αλλά και ελαφρύτερες από τις προηγούμενες: Χάρη στη βέλτιστη ροή αέρα γύρω από τους θόλους των τροχών, οι ζάντες είναι 15% ελαφρύτερες από την προηγούμενη γενιά αεροδυναμικών εκδόσεων της BMW.

P90381359 lowRes novel aerodynamik wh


Τα πλεονεκτήματά τους από απόψεως αεροδυναμικής απόδοσης και βάρους συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για το BMW iX3 κατά 2% επιπλέον στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών WLTP – που ισοδυναμεί με 0,4 kWh/100 km – και επομένως αυξάνουν την αυτονομία του οχήματος κατά 10 km. Οι νέες ζάντες προσφέρουν πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης κάτι που αυξάνει την ελευθερία σχεδίασης των τροχών των μελλοντικών μοντέλων. Οι νέες Αεροδυναμικές Ζάντες θα διατίθενται επίσης με τα BMW iNext και BMW i4 που θα λανσαριστούν το 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.