ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα BMW M340d xDrive Sedan και η νέα BMW M340d xDrive Touring με 340 ίππους

17:20 - 24 Φεβ 2020 | Αυτοκίνητο
Νέα BMW M340d xDrive Sedan και η νέα BMW M340d xDrive Touring με 340 ίππους
Δύο νέα μοντέλα BMW M για τη BMW Σειρά 3 – Εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας diesel με 340 hp και 700 Nm προσφέρει συναρπαστική ελκτική ισχύ

Δύο ιδιαίτερα αποδοτικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων πλαισιώνουν τη γκάμα BMW M στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας diesel M TwinPower Turbo των BMW M340d xDrive Sedan και BMW M340d xDrive Touring παράγει εξαιρετική ελκτική ισχύ με εντυπωσιακή απόδοση. Ο κινητήρας των 3.0L αποδίδει μέγιστη ισχύ 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή 700 Nm. Εξ άλλου, η χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας έχει συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Χάρη σε μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών μετεπεξεργασίας καυσαερίων που περιλαμβάνει καταλυτικό μετατροπέα SCR με ψεκασμό AdBlue, οι ισχυρότερες diesel εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 3 συμμορφώνονται επίσης με τα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Η άφιξη της νέας BMW M340d xDrive Sedan και της BMW M340d xDrive Touring φέρνουν αυτή τη μοναδική αίσθηση M σε μία πετρελαιοκίνητη έκδοση της BMW Σειράς 3 για πρώτη φορά. Ο ισχυρός κινητήρας των νέων μοντέλων BMW M συνδυάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, ειδική τεχνολογία πλαισίου και ευφυή τετρακίνηση. Η ανάρτηση M Sport – συμπερ. ενός μεταβλητού, σπορ συστήματος διεύθυνσης και φρένων M Sport – τοποθετείται στάνταρ και στα δύο μοντέλα, όπως και το διαφορικό M Sport. Στοιχεία Μ με βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά αποτελούν μέρος ενός πακέτου που αξιοποιεί την όποια λεπτομέρεια θα μπορούσε να συμβάλλει στις κορυφαίες επιδόσεις. Η νέα BMW M340d xDrive Sedan επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ η νέα BMW M340d xDrive Touring ολοκληρώνει το ίδιο σπριντ σε 4,8 δευτερόλεπτα. Ο συνδυασμός δυναμικών οδηγικών χαρακτηριστικών και ενός cockpit καθαρά επικεντρωμένου στην υψηλή οδηγική απόλαυση, εγγυάται μία συναρπαστική εμπειρία κορυφαίων επιδόσεων.

P90382609 lowRes the new bmw m340d xd

Εξαιρετική καμπύλη ισχύος με εντυπωσιακή απόδοση: εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας diesel με τεχνολογία M TwinPower Turbo και 250 kW/340 hp.

Τα νέα μοντέλα M της BMW Σειράς 3 οφείλουν το μοναδικό χαρακτήρα τους σε μεγάλο βαθμό σε έναν επιτυχημένο συνδυασμό υψηλών επιδόσεων, χαμηλής  κατανάλωσης και μειωμένων ρύπων. Ο 3.0L εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας diesel φέρει στροφαλοθάλαμο και κυλινδροκεφαλή από αλουμίνιο. Οι απώλειες τριβών στο βασικό κινητήρα μειώνονται με την εφαρμογή μέτρων όπως μία επίστρωση κυλίνδρων μέσω ψεκασμού ατσαλιού από συρμάτινα ηλεκτρόδια βολταϊκού τόξου. Επίσης, το σύστημα κίνησης εκκεντροφόρου έχει ενισχυθεί για τη βελτίωση της απόκρισης και της απόδοσης.

Η τεχνολογία M TwinPower Turbo αποτελείται από ένα σύστημα υπερσυμπίεσης δύο σταδίων με βελτιστοποιημένη θερμοδυναμική και άμεση ψύξη αέρα εισαγωγής, σε συνδυασμό με άμεσο ψεκασμό common-rail και χρήση πιεζοηλεκτρικών μπεκ. Για να επιτυγχάνεται άμεση απόκριση του υπερσυμπιεστή, τα στάδια χαμηλής και υψηλής πίεσης του συστήματος έχουν μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας. Από την άλλη, ένα βελτιστοποιημένο ρουλεμάν ρότορα με μειωμένη τριβή επιταχύνει την ενεργοποίηση της τουρμπίνας. Το εξελιγμένο σύστημα άμεσου ψεκασμού με μπεκ που λειτουργούν τώρα με πίεση 2.500 bar, διασφαλίζει ακριβή αναλογία καυσίμου και εξαιρετικά καθαρή καύση. Στην απόκριση και η απόδοση του κινητήρα συμβάλλει επίσης ένα σύστημα εισαγωγής με βελτιστοποιημένη διαδρομή σωληνώσεων και ηχομόνωση βελτιώνει και την ακουστική της κινητήριας μονάδας. Με την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων, έχει βελτιστοποιηθεί η ακουστική του straight-six κινητήρα όπως και η διαδικασία προθέρμανσης. Ειδικά σχεδιασμένος για τις BMW M340d xDrive Sedan και BMW M340d xDrive Touring, ο πετρελαιοκινητήρας αποδίδει την μέγιστη ροπή των 700 Nm από τις 1.750 rpm, ενώ η μέγιστη ισχύς των 250 kW/340 hp επιτυγχάνεται στις 4.400 rpm.

P90382615 lowRes the new bmw m340d xd

Ήπια υβριδική τεχνολογία με μίζα - γεννήτρια 48V αυξάνει το δυναμισμό και την απόδοση.

Με την αρωγή της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας ο κινητήρας έχει ταχύτερη απόκριση. Η μίζα γεννήτρια 48V που τοποθετείται στα νέα μοντέλα BMW M δημιουργεί ένα ηλεκτρικό overboost που παράγει επιπλέον 8 kW/11 hp. Αυτή η πρόσθετη ισχύς γίνεται αισθητή τόσο στην ομαλή εκκίνηση όσο και στη δυνατή επιτάχυνση από στάση. Η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία 48V που φορτίζεται με την ανάκτηση ενέργειας στο φρενάρισμα ή το ρολάρισμα. Επιπλέον, πρόσθετη ενέργεια μπορεί να τροφοδοτείται στη μπαταρία των 48V αυξάνοντας το φορτίο του κινητήρα.

Η ισχύς που παράγεται με αυτό τον τρόπο βοηθά τον κινητήρα ακόμα και όταν το όχημα κινείται με σταθερή ταχύτητα, που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργεί εντός ενός εύρους φορτίου βελτιστοποιημένης απόδοσης όσο το δυνατόν συχνότερα. Ως αποτέλεσμα, μειώνονται οι περιπτώσεις ακραίας κατανάλωσης καυσίμου. Η ήπια υβριδική τεχνολογία έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της βελτιωμένης λειτουργίας του Auto Start Stop και του ρολαρίσματος. Η γεννήτρια 48V επιτρέπει την απενεργοποίηση του κινητήρα με ελάχιστο κραδασμό και ομαλή επανεκκίνηση μετά από σύντομη στάση σε διασταυρώσεις ή μποτιλιαρίσματα. Στο φρενάρισμα, ο κινητήρας μπορεί να απενεργοποιείται σε ταχύτητες κάτω από 15 km/h, και ανακτάται η κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση μέχρι το όχημα να σταματήσει τελείως. Η λειτουργία coasting (ρολάρισμα) που διατίθεται όταν ο διακόπτης Driving Experience Control βρίσκεται στο ECO PRO ή το COMFORT mode απενεργοποιεί πλήρως τον κινητήρα, δημιουργώντας περαιτέρω δυνατότητες για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.