ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BMW i8: Το μοντέλο σύμβολο της ηλεκτροκίνησης περνάει στο Πάνθεον

13:50 - 26 Μαρ 2020 | Αυτοκίνητο
BMW i8: Το μοντέλο σύμβολο της ηλεκτροκίνησης περνάει στο Πάνθεον
Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο του BMW Group περνά στην ιστορία της εταιρείας ως το πιο επιτυχημένο, ηλεκτροκίνητο σπορ μοντέλο σε όλο τον κόσμο.

Το BMW i8 γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2013 μαζί με το BMW i3. Το διπλό ντεμπούτο αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής εξηλεκτρισμού, μέσα από την οποία το BMW Group άρχισε να δουλεύει από νωρίς πάνω σε ένα πρόγραμμα μοντέλων προσανατολισμένων στη βιώσιμη οδηγική απόλαυση. Σήμερα, η εταιρεία είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οχημάτων με ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης σε όλο τον κόσμο. 

 
Εξι χρόνια αφότου λανσαρίστηκε στην αγορά, σταματά ο κύκλος ζωής του BMW i8. Με το τέλος της παραγωγής του BMW i8 Coupé  και του BMW i8 Roadster , τα plug-in υβριδικά σπορ μοντέλα θα έχουν διασφαλίσει μία θέση στο πάνθεον της ιστορίας.
 
Το BMW i8 ξεκίνησε την παγκοσμίως επιτυχημένη πορείας του ως ένας μοναδικός συνδυασμός φουτουριστικής σχεδίασης και πρωτοποριακής τεχνολογίας. Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο του BMW Group άνοιξε το δρόμο για τη σπορ και ταυτόχρονα βιώσιμη οδηγική απόλαυση και έγινε η επιτομή του πάθους της οδήγησης με ηλεκτροκίνηση. Έθεσε τα θεμέλια για τη διεύρυνση της γκάμας των plug-in υβριδικών μοντέλων του BMW Group. Ταυτόχρονα, το BMW i8 εξελίχθηκε στο πιο επιτυχημένο σπορ αυτοκίνητο με σύστημα ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 20.000 μονάδες από το 2014, πέτυχε υψηλότερα νούμερα από το σύνολο του ανταγωνισμού στην κατηγορία αυτή.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.